Näkökulma: Taylor Hall tulee saamaan NHL:n seuraavan katastrofisopimuksen – yksi uhkakuva ylitse muiden

© Kuva: Getty Images

Taylor Hall on NHL-kauden 2019-20 kiinnostavin vaihtonappula. Eikä ihme. Hallin NHL-CV on vertaansa vailla. Hän on rikkonut kahdesti 80 tehopisteen rajapyykin ja voittanut kertaalleen arvokkaimman pelaajan Hart Trophyn.

Silti Hall on pelkkä miina, joka odottaa jonkun NHL-seuran astuvan päälleen.

Hall on ilmaissut haluavansa katsastaa vapaat markkinat. Hänet hankkiva seura ei saa siis mitään takuita, että saisi kiinnitettyä Hallin pidempään sopimukseen.

Esimerkiksi Colorado Avalanchelta on odotettu vaihdossa Bowen Byramia. Hinta yhden kevään vuokra-avusta saattaa siis olla tulevaisuuden supertähti. Vuosien huonoin vaihtokauppa olisi tosi asia, ellei NHL-seura voita Hallin avulla Stanley Cupia.

Ensi kesänä solmittava sopimus on todennäköisesti vaihtokauppaakin isompi katastrofi. Hall saa kaikella todennäköisyydellä vähintään kuuden vuoden ja yli 9 miljoonan dollarin sopimuksen.

Hall ei kuitenkaan tule olemaan kauaa tuon rahan arvoinen.

Kanadalaishyökkääjä on kärsinyt urallaan toistuvasti vakavista loukkaantumisista, mikä on isoin pelote myös tulevan sopimuksen kannalta. NHL-urallaan Hall on pelannut vain yhden täyden runkosarjan. Viime kaudella hän pelasi vain 33 ottelua. Kaudella 2014-15 hän esiintyi 53 ottelussa.

Hall ei ole pelaajana mitään ilman nopeuttaan. Kun loukkaantumishistoriaan yhdistetään jo 28 vuoden ikä, tulee hänen jalkanopeutensa romahtamaan muutaman vuoden sisään. Kaiken lisäksi Hall on niittänyt urallaan mainetta kehnolla työmoraalillaan, joka voi näkyä myös vammojen huonona kuntouttamisena.

NHL-seuratkin tuntuvat tietävän riskit Hallin suhteen. Tästä syystä edes New Jersey Devils ei halunnut tarjota pitkää sopimusta.


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO – TAMPA BAY

Salamapuolustus loistaa ja Andrei Vasilevski seisoo päällään! Onko Chicagolla mitään palaa?