Asiantuntija: Patrik Laine takoo kovaa jälkeä – Winnipegin ykköstähti löytyy silti tolppien välistä

© Kuva: Getty Images

Tehohyökkääjä Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets kohtaa sunnuntaina Anaheim Ducksin.

Winnipeg Jets teki kauden kynnyksellä osin pakon sanelemana isoja peliliikkeitä sorvatessaan tähdilleen kuten Patrik Laineelle sopimuksia. Jets menetti periaatteessa kaikki viime kauden parhaat puolustajansa. Jets on isoista muutoksista huolimatta pelannut kelpo kauden ja on läntisessä konferenssissa kuudennella sijalla.

– Isojen muutoksien jälkeen joukkue on pystynyt yllättävän hyvin nappaamaan pisteitä. Connor Hellebuyck on ollut maalilla joukkueen arvokkain pelaaja, hän on ollut todella hyvä. Marraskuu oli Winnipegiltä loistava, se teki seuraennätyksen ottamalla 10 voittoa, Viasatin jääkiekkoasiantuntija Esa Pirnes analysoi.

Jetsin sunnuntainen vastus Anaheim on läntisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä ja Jetsin kerätessä marraskuussa kymmenen voittoa, hävisi Ducks omista otteluistaan kymmenen.

– Anaheimissa on uudelleenrakennus menossa ja se näkyy varsinkin maalintekijöiden puutteessa. Positiivisena nostona Ryan Getzlaf on ollut huomattavasti parempi viime kauteen verrattuna. Aktiivinen puolustuspäähän ja johtaa joukkuetta, Pirnes toteaa.

Anaheimin heikkoon tulostasoon suurin vaikutin on ollut vaatimaton erikoistilannepelaaminen. Etenkin ylivoimapeli on ollut tehotonta ja Ducks on käyttänyt hyväkseen ylivoimista maalin muodossa vain 10 prosenttia.

– Anaheimin ongelma on, että se ottaa liikaa jäähyjä ja erikoistilannepelaaminen – varsinkin ylivoima on ollut todella huonoa, Pirnes analysoi.

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks sunnuntaina klo 22.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa Pirnes ja kumppanit aloittavat ennakoinnin klo 21.30.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.