Chicago Blackhawks on tukalassa tilanteessa maanantain ottelun alla: kokoonpanossa vain 11 hyökkääjää

© Kuva: Getty Images

Menneellä viikonloppuna peräkkäisinä päivinä Colorado Avalanchelle hävinnyt Chicago Blackhawks lähtee uuteen viikkoon todella haastavista lähtökohdista.

Maanantain kierroksella intiaanit saavat vieraakseen kolmen ottelun voittoputkessa viilettävän hallitsevan mestarin St. Louis Bluesin. Poissa isäntien vahvuudesta ovat ainakin Dylan Strome, Drake CaggiulaAndrew Shaw sekä puolustuspään luotettava sotaratsu Duncan Keith.

Loukkaantumisten lisäksi haastavan kamppailusta tekee se, ettei Blackhawksilla ole tällä hetkellä palkkakatossa riittävästi tilaa nostaa edes AHL:n puolelta vahvistuksia. Näin ollen päävalmentaja Jeremy Collitonilla on maanantaina käytössään 11 hyökkääjää sekä kuusi puolustajaa.

Seura tiedotti aiemmin tänään nostaneensa suomalaisvahti Kevin Lankisen luukkuvahdiksi. AHL:n puolella Lankinen on pelannut kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 92,4.