KHL:n tähtimaalivahti vihdoin NHL:ään? Sisäpiiritoimittaja vahvistaa: tavoitteena sopimus Islandersin kanssa

© Kuva: Getty Images

Moskovan TsSKA:n KHL-joukkueen maalinsuulla kuudetta kauttaan torjuvaa 24-vuotiasta Ilja Sorokinia pidetään yleisen näkemyksen mukaan tämän hetken parhaana NHL:n ulkopuolella pelaavana maalivahtina.

Venäläisen olympiavoittajan tilastot KHL:ssä ovat kieltämättä täysin uskomatonta luettavaa. New York Islandersin 3. kierroksen varaus pelasi viime kaudella 40 runkosarjapeliä täysin utopistisella päästettyjen maalien keskiarvolla 1,16. 188-senttisen venäläisen torjuntaprosentti oli sekin uskomaton 94,0.

Tämän kauden alun tilastot ovat nekin lähes samaa tasoa – 18 peliä, 1,47 ja 93,8. Sorokinia ollaan jo parin kauden ajan odoteltu siirtyväksi NHL:n puolelle, ja ensi kaudella toive saattaa viimein toteutua. Sorokin pelaa tällä hetkellä viimeistä sopimuskauttaan, eikä ole KHL:n sisäpiiritoimittaja Igor Eronkon mukaan luvassa..

– Sorokin ei neuvottele jatkosta TsSKA:n kanssa. Hänen tarkoituksensa on pelata NHL:ssä ensi kaudella, Eronko vahvistaa maalivahdin halut siirtyä ensi kaudeksi tämän NHL-oikeudet omistavan Islandersin riveihin.

Parhaillaan viimeistä sopimuskauttaan Islandersin maalilla torjuva Thomas Greiss puolestaan on ilmoittanut jo aiemmin, ettei aio neuvotella jatkosta saarelaisten kanssa, mikäli seuran tavoitteena on tuoda Sorokin ensi kaudeksi NHL:ään. Tällä hetkellä näyttääkin vahvasti siltä, että Sorokin nähdään ensi kaudella Greissin tilalla Islandersissa toisen venäläisen, Semjon Varlamovin kirittäjänä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!