Ex-NHL-pelaajalta älytön kertomus KHL:stä: Blackhawks-hyökkääjä oli niin kännissä, että jouduttiin kantamaan lentokoneesta – ”Oli jäällä kuin bambi”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä todellisen kulttimaineen luoneen Paul Bissonnetten huippusuosittu Spittin Chiclets -podcast on tarjonnut paljon hurjia tarinoita entisiltä jääkiekkoilijoilta.

Tällä viikolla puheenvuoroon pääsi NHL:ssä, AHL:ssä sekä KHL:ssä urallaan pelannut yhdysvaltalaishyökkääjä Matt Murley.

Slovan Bratislavan riveissä kaudella 2014-15 pelannut 39-vuotias kiekkokiertolainen pääsi urallaan todistamaan erityisen läheltä KHL:n surullisen kuuluisaa alkoholikulttuuria.

– KHL:ssä sai rajuja sakkoja, jos tulit paikalle kännissä. Kiinnijääminen tarkoitti 20 000 dollarin sakkoa. Käyttäisin tuon rahan mielummin vaikka Vegasiin. Kerran kannoimme kapteenimme lentokoneesta, koska hän oli niin humalassa. Hän yritti juosta kadulla t-paidassa, kun siellä oli 20 astetta pakkasta. Hänelle annettiin sakot – eli 20 000 dollaria, Murley kertoi Spittin Chiclets -podcastissa.

Slovanin kapteenina toimi kyseisellä kaudella NHL:ssä Chicago Blackhawksin ja Buffalo Sabresin riveissä pelannut Slovakian maajoukkuehyökkääjä Milan Bartovic. Murley ei kuitenkaan suoraan maininnut podcastissa entisen pelitoverinsa nimeä.

– Mitä tapahtui viikkoa myöhemmin? Meillä oli harjoitukset viideltä illalla ja hän (kapteeni) saapui jälleen humalassa paikalla. Oikeastaan kaksikin pelaajaa saapui samalla, mutta toinen heistä oli tarpeeksi järkevä huijaamaan olevansa sairas, joten hän lähti kotiin. Mutta tämä toinen jätkä meni jäälle, ja oli kuin kaatuileva bambi siellä, Murley naureskeli.

Jotkut KHL-pelaajat olivat valmiita yrittämään kaikkensa, jotta he eivät jäisi kiinni alkoholin käytöstä.

– Samaisessa Slovanin joukkueessa meillä oli yksi maalivahti, joka lähetettiin taksilla sairaalaan veritestiin. Kun hän pääsi sairaalan ovelle, niin hän vain hyppäsi ulos taksista ja lähti juoksemaan pakoon. Valmentaja oli kysynyt, että mitä ihmettä tapahtui, kun pelaajaa ei näkynyt paikalla. Maalivahti tiesi, että jos he eivät pääse testaamaan häntä, niin kukaan ei pysty todistamaan, että hän oli humalassa. Näin hänen sopimustaan ei myöskään voitu purkaa, Murley sanoi.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.