NHL-sisäpiiritoimittajalta raju paljastus: useat seurat Toronto-tähden kintereillä

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin kesän ykköshankinta, tähtipuolustaja Tyson Barrie ei ole onnistunut ainakaan alkukaudesta toivotulla tavalla jääkiekon pääkaupungissa.

Viime kaudella Colorado Avalanchen paidassa komeat 59 (14+35) tehopinnaa nakuttanut ylivoimaekspertti on merkkauttanut alkukaudella pelaamissaan 22 pelissä vain kuusi syöttöpistettä.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman kertoikin lauantain Hockey Night in Canada -lähetyksessä useiden NHL-seurojen kyselleen jo Toronton halukkuudesta kaupata viimeistä sopimuskauttaan pelaava kanukkipakki toisaalle kesken kauden.

– Kuulemani mukaan Toronto on saanut puheluita hänestä. Toistaiseksi seurajohto on kuitenkin torjunut lähentely-yritykset. Myöskään pelaaja itse ei ole pyytänyt siirtoa. Joka tapauksessa osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, ettei homma ole toiminut (Torontossa), Friedman kertoo.

Leafs antoi Avalanchelle vaihdossa Barriesta pitkäaikaisen luottosentteri Nazem Kadrin, 25-vuotiaan ruotsalaispuolustaja Calle Rosenin sekä kesän 2020 3. kierroksen varausvuoron. Barrien lisäksi Toronton suuntaan matkasi puolestaan keskushyökkääjä Alexander Kerfoot sekä 6. kierroksen varausoikeus tulevan kesän NHL Draftiin.

Barrieta odottaa tulevana kesänä korotus miehen nykyiseen 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaan. Tähän ainakin tiukassa palkkakattotilanteessa olevalla Maple Leafsilla olisi vaikeuksia vastata, minkä vuoksi seura saattaakin olla kiinnostunut kauppaamaan 28-vuotiaan tähtipakin toisaalle vielä ennen siirtotakarajaa.

LUE MYÖS: Olli Juolevin surkea loukkaantumishistoria sai jatkoa! NHL:n vitosvaraus pitkään sivussa?

LUE MYÖS: Leijonalegenda arvioi: tästä syystä Jesse Puljujärven NHL:n valloitus jäi tekemättä

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!