Kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen Liigaan täksi kaudeksi palannut Jesse Puljujärvi hakee parhaillaan uutta nostetta uralleen Oulun Kärppien riveissä.

Yhtenä syynä Puljujärven epäonnistumiseen NHL:ssä on pidetty yleisesti heikosta englanninkielen taidosta johtuneita ongelmia sopeutumisessa vieraan maan kulttuuriin sekä joukkueeseen.

MTV:n Vilttiketju -ohjelmassa taannoin vieraillut Leijonat-legenda Heikki ”Hexi” Riihiranta lähti itse Pohjois-Amerikkaan ensimmäisten suomalaispelaajien joukossa jo 1970-luvulla. Pitkän uran myös Suomen maajoukkueen joukkueenjohtajana tehnyt Riihiranta ei usko Puljujärven läpimurron jääneen kiinni kielitaidosta. Leijonaveteraani uskoo itseluottamuksen puutteen näytelleen suurta roolia Puljujärven NHL:n valloituksen siirtymisessä hamaan tulevaisuuteen.

– Pieni steppi itseluottamuksessa auttaa paljon siinä. Näkee, että hän on ulottuva ja taitoa riittää. Enemmän se on henkisestä puolesta kiinni, Riihiranta spekuloi.

– En usko, että kenelläkään olisi pärjääminen urheilussa jäänyt kielitaidosta kiinni. Se on minun mielestäni tekosyy. Tietysti auttajia täytyy olla siinä tukemassa, mutta kielitieto ei ole se ongelma, ettei hän pelaa NHL:ssä, Riihiranta niputi Puljujärven tilannetta.

Puljujärvi ilmoitti äskettäin pelaavansa kuluvan kauden loppuun Oulun Kärppien riveissä.