Sama perinne myös Liigaan? Ville Heinola kehuu NHL:n tapaa huomioida debytantteja: ”Olisi hauska piriste Suomeen”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä tällä kaudella debytoinut Ville Heinola liittyi maanantaina Lukon harjoitusvahvuuteen.

18-vuotiaalla suomalaistulokkaalla on takanaan ikimuistoinen syksy, jonka aikana hän pelasi kahdeksan NHL-ottelua sekä kolme AHL-ottelua. Loppujen lopuksi tie vei kuitenkin takaisin Liigaan, jossa Heinola pelaa loppukauden kattavalla lainasopimuksella.

Maailman kovimman jääkiekkosarjan menoa haistelemaan päässyt Heinola kertoo, että sarja on hyvin erilainen, mitä kotimainen Liiga.

– Kyllä se ero on aika iso – NHL on oma maailmansa. Peli on paljon vaativampaa ja pieni kaukalo tekee sen isoimman eron. Myös kaikki pelaajat ovat taitavia. Se oli itselle hyppy tuntemattomaan, mutta hyvinhän se meni, Heinola kommentoi Lukon sivuilla.

Puolustaja kehuu myös NHL:ää siitä, että uudet pelaajat otetaan erityisellä tavalla huomioon debyyteissään, kun he pääsevät jäälle ennen muuta joukkuetta. Kyseinen tapa on erityinen hetki niin pelaajalle kuin faneillekin.

– Kyllä siinä itsellä hieman pää pyöri, kun painelin yksin kierrosta. Se on minun mielestäni hauskaa, miten rookiet otetaan vastaan. Kyllä se olisi ihan hauska piriste Suomeenkin, Heinola kehui.

Voit katsoa Heinolan haastattelun kokonaisuudessaan alta. 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.