Vain kolme NHL:n supertähteä onnistunut paremmin – Aleksander Barkov lähenee pörssikärkeä: ”On tehtävä itsestäni uhka”

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Atlantin divisioonan keskikastissa painiva Florida Panthers kasvatti pistepussiaan perjantaiyönä yhdellä, kun se taipui Washington Capitalsille jatkoajalla luvuin 4-5. Joukkue suli selvästä johtoasemasta karusti.

Noin 19 minuuttia pelannut suomalaistykki Aleksander Barkov saalisti pelissä tehot 1+1=2. Vaikka sentterin tehotilasto oli karmea -3, palkittiin keskushyökkääjä ottelun kolmostähtenä.

Pantteripaidoille 3-1-maalin tähän tyyliin tulittanut suomalainen ei kierrellyt kommenteissaan ottelun tauottua. Tasapelipiste ei tainnut maistua oikein miltään, sillä Panthers onnistui sulamaan tästä johtoasemasta.

– Olemme pettyneitä. Tuntui siltä, että olisimme voineet voittaa tämän pelin. Pari virhettä, pari onnekasta pomppua heille ja he voittavat. Mutta Capitals on on hyvä joukkue, tällä kaudella tehot 3+16=19 viimeistellyt Panthersin kippari sanoi edustamansa joukkueen nettisivuilla.

Sentteri tulitti pelissä maalia kohti kahdesti. Vaikka viimeistely on johtanut tällä kaudella vain kolmeen maaliin, on kausi ollut Barkoville kaikkinensa onnistunut.

Pelaaja on kerännyt alkaneella sesongilla toiseksi eniten syöttöpinnoja kaikki NHL-soturit huomioiden. Kun edellä 18 napsussa ovat vain Boston Bruinsin tulikuuma Brad Marchand, sekä yhtäkuumat John Carlson (Capitals) ja Connor McDavid (Edmonton Oilers), on Barkov lähellä syöttöpörssin kärkeä.

– Yritän tietenkin ampua enemmän, voin ampua vielä paljon enemmän.

– Minun on keksittävä tapoja ampua ja minun on tehtävä itsestäni uhka. Tiedämme (Jonathan) Huberdeaun pisteet (9+10=19), tiedämme (Jevgeni) Dadonovin pisteet (7+16=13) ja tarvitsemme myös minua pelotteena. Minun täytyy ampua paljon ja olla sellainen pelaaja, joka pystyy maalaamaan.

Floridan kausi jatkuu tiiviinä viikonloppuna. Joukkue kohtaa lauantaina ja sunnuntaina Suomen aikaa jo kello 20 alkaen NY Islandersin ja Kaapo Kakon tähdittämän NY Rangersin.

– Me olemme takaisin peräkkäisissä peleissä. Meidän on nyt vain valmistauduttava siihen.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS