Colorado karisti henkilökohtaista NHL-historiaa tehneen Joonas Donskoin johdolla apinan niskasta – ”Oli kyllä hullua”

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Raahen NHL-lahja Joonas Donskoi oli Colorado Avalanchen suurimpia sankareita Suomen aikaa perjantaiyönä, kun hän ampui jyrän alle jääneen Pekka Rinteen ja Juusen Saroksen Nashville Predatorsin reppuun historiallisesti uransa ensimmäisen hattutempun kummallisessa 9-4-voitossa.

Avs vei voiton, vaikka se tuli peliin kenties alakuloisena. Lauma oli hävinnyt yhden ottelun toisen perään viime aikoina. Lisäksi telakalla olivat ykkösketjun vahvat pistetykit Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog. Voitto taisikin tehdä nyt erityisen nannaa.

– Olen ylpeä. Me tarvitsimme tätä voittoa, suomalaistykki myönsi seuran kotisivuilla.

Rinteen ja Saroksen tilastot ansaitsevat valitettavasti erityismainnat. Konkarivahdin urakka päättyi vajaan 27 minuutin kohdalla hänen antauduttua viidesti. Hän torjui 17/22 kutia ja paikkaamaan tullut Saros 19/23 laukausta. Pelaajien torjuntaprosentit olivat karmeat 77,3 ja 82,6.

Ottelun käsikirjoitus oli jo lähteä Nashvillen kynän mukaan, kun Avsille tuttuakin tutumpi Matt Duchene tekaisi heti ensimmäisen tauon jälkeen kakkoserän alussa 3-2-pömpelin.

– Tulimme peliin parin tappion putkessa ja olisimme voineet lyödä leuat rintoihin todeten, että ”taas mennään”. Mutta hoidimme asiat hyvin. Jatkoimme vain pelaamista, reilut 19 minuuttia pelannut suomalainen sanoi.

– Tiesimme, että olimme niskan päällä. Niin oli jopa ensimmäisessä erässä ja toisenkin alussa. He iskivät pari valitettavaa maalia, mutta jatkoimme taistelua, pistelinko jatkoi.

Joonas Donskoi sai tuulettaa maaliaan jopa kolmesti. KUVA: Getty Images

Avalanche ei kuitenkaan horjunut, vaan se mätti toisessa erässä mielipuoliset kuusi maalia. Koko pelin saldo yhdeksänkään ei kyllä ole ihan mikään tavanomainen. Suomalainen myönsi, ettei hän koskaan olisi uskonut olevansa mukana vastaavanlaisessa kamppailussa.

– Se oli kyllä hullua. Pelasimme hyvin. Häkin löytäminen kesti hetken, mutta kun teimme pari, kavereilta putosi taakat harteilta. Löysimme sen hyökkäyspelin, joka meillä on ollut kateissa parissa viime pelissä.

Nashville-voitto antoi kaikkinensa viitteitä paremmasta. Yksi epäkohta tosin oli se, että nyt Rantasen ja Landeskogin lisäksi myös ykkösketjun kolmaskin nimi, eli pistekärki Nathan MacKinnon kärsi jonkin sortin hajoamisesta. Loukkaantumisesta voit lukea lisää täältä.

– Kun palaamme takaisin niille raiteille, jotka tuovat voittoa, asiat helpottuvat. Teimme paljon hyviä asioita ja meidän on vain jatkettava tätä, kuusi kertaa maalia kohti ampunut ja tehotilastoon lukeman +2 kerännyt raahelainen summasi.

Donskoi nousi maaleillaan Coloradon sisäisen maalipörssin kakkoseksi. Kahdeksan maalin miehen edessä on vain yhden kihauksen enemmän, eli yhdeksän tehnyt MacKinnon.

Peräti viisi koitosta käsittäneen tappioputken katkaisseen Coloradon osalta kausi jatkuu Suomen aikaa varhain sunnuntaina aamuyöstä. Silloin vastaan tulee Columbus Blue Jackets.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS