St. Louis Bluesin maalivahti Jordan Binnington teki viime kaudella hurjan nousun NHL:n parhaiden torjujien joukkoon.

26-vuotias kanadalainen otti monien yllätykseksi kesken kauden Bluesin ykkösvahdin paikan, ja kantoi joukkueensa lopulta jopa Stanley Cup -mestaruuteen asti.

Kauden päätteeksi Binningtonin sensaatiomainen kausi palkittiin ehdokkuudella parhaalle tulokkaalle jaettava Calder-palkintoon.

Blues-vahdin harmiksi, palkinto meni kuitenkin lopulta Vancouver Canucksin hyökkääjä Elias Petterssonille, joka kirjasi runkosarjan 71 ottelussa pisteet 28+38=66.

– Hieman jäi paha maku suuhun siitä lopputuloksesta. Hän (Pettersson) on kuitenkin lahjakas pelaaja, joten on hyvä, että taistelen parhaita vastaan, Binnington kertoi The Athletic -lehdelle.

Calder-palkinto annetaan vain runkosarjan suoritusten perusteella, joten monien mielestä Binningtonin 32 runkosarjaottelua olivat aivan liian vähän täyttämään vaadittavat kriteerit arvostettuun palkintoon.

Binningtonilta kysyttiin, että olisiko hän mielestään ansainnut Calder-palkinnon. Miehen vastaus ei jättänyt epäselvyyksiä.

– Joo, Blues-vahti sanoi suoraan ja vaihtoi nopeasti aihetta:

– Canucksilla on nuori joukkue, jossa on paljon lahjakkuutta. Pettersson on yksi niistä jätkistä, joten siitä tulee hauskaa. Siitä tulee viihdyttävä ottelu, joten olen kai tyytyväinen lopputulemaan, Binnington pyöritteli ennen kaksikon kohtaamista.