Nyt jysähti hurja arvio: Suomalaistaituri NHL-draftin kirkkaimpia timantteja – Miro Heiskasen ja Jesperi Kotkaniemen jalanjäljissä!

© Kuva: Getty Images

Mediajätti Sportsnetin julkaisi keskiviikkona arvionsa tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden 30 kovimmasta nimestä.

Suomalaisittain lista tarjosi melkoisen innostavia uutisia, sillä HIFK:n suomalaishyökkääjä Anton Lundell löytyi jo sijalta kolme. Kolmannelta sijalta NHL:ään on varattu viime vuosina suomalaisista Jesperi Kotkaniemi sekä Miro Heiskanen.

– Hän on sopeutunut hyvin Liiga-tasolle ja siihen rooliin, jota häneltä vaaditaan. Hän on niin vastuuntuntoinen pelaaja, ettei hänen tarvitse nojata pelkästään hyökkäyksen tuottamiseen ollakseen hyödyllinen jäällä, Sportsnetillä kirjoitetaan.

18-vuotias Lundell pelaa huikeaa kautta Liigassa, kun 17 ottelussa on syntynyt jo komeat tehopisteet 5+5=10. 185-senttinen taituri on ollut HIFK:n kuudenneksi tehokkain pelaaja.

Sportsnetin listan kärkipaikalta löytyi odotetusti kanadalainen megalupaus Alexis Lafreniere, kun taas toista paikkaa piti hallussaan kanadalaisjätti Quinton Byfield. Lundell oli 30 pelaajan listan ainoa suomalainen.