Taalajäihin ensimmäiset luistimenpiirtonsa kaudella 2014-15 tehnyt yhdysvaltalaisvahti
Scott Darling siirtyy yllättäen Eurooppaan ja vieläkin yllättävämmältä kuulostavaan monikansalliseen EBEL-liigaan. Pelaajan uusi joukkue itävaltalainen HC Innsbruck. Seura tiedotti asiasta kotisivuillaan.

Asiat etenivät ensimmäisestä yhteydenotosta sopimuksen allekirjoittamiseen todella nopeasti, tiedotteessa sanottiin. Pelaajakauppaa luonnehditaan nettisivuilla kaikkiaan sensaatiomaiseksi – ihan tietysti ymmärrettävästi.

– Tunnen häntä jonkin verran, tapasin Scottin kesällä Las Vegasissa. Sain viime viikolla häneltä puhelun, jossa Scott kysyi mahdollisuutta pelata kanssamme. Olimme kaikki hyvin yllättyneitä, Darlingin maanmies, HC Innsbruckin vastuuvalmentaja Rob Pallin selitti, ja jatkoi.

– Scott haluaa vain pelata. Koen, että jos tällaisen pelaajan tuominen Innsbruckiin on mahdollista ja se sopii talousarvioihin, on mahdollisuus käytettävä. Darling on upea lisä kaupungin, joukkueen ja koko liigan näkökulmasta.

Yhdysvaltain maajoukkuemies Darling juhli Chicago Blackhawksissa Stanley Cupia kesällä 2015.

Jenkin viime kausi oli hyvinkin repaleinen. Hän pelasi Carolina Hurricanesissa kahdeksan ja sen AHL-joukkue Charlotte Checkersissä 14 ottelua. Kiekot tarttuivat kummassakin noin 88 prosentin varmuudella.

LUE SIIRTOJUTUISTA MYÖS:

750 NHL-ottelun konkarin ura jatkuu sittenkin! Siirtyy välivuoden jälkeen Sveitsiin