Patrik Laine palasi pirteästi tositoimiin loukkaantumisensa jälkeen, kun Winnipeg Jets kaatoi Vegas Golden Knightsin jatkoajalla maalein 4-3.

Suomalaistykki oli läpi ottelun energinen. Laineen pelin kruunu nähtiin jatkoajalla, kun hyökkääjä alusti Kyle Connorin voittomaalin tyylikkäästi.

Laine keräsi ansaitusti kehut esityöstään. Connor innostui jakamaan kiitoksia tutulle suomalaiselle.

– He odottivat hänen (Laine) laukaustaan – kaikki tietävät, millainen pommi hänellä on. Uskon, että vastustaja hieman jähmettyi siinä. ”Patty” pelasi hienosti taakse ja pääsin aivan yksin maalipaikkaan, Connor kehui seuran sivuilla.

Syöttöpiste oli Laineelle samalla uran 198:s tehomerkintä NHL:ssä. Se nostaa hyökkääjän korkealle NHL:n nuorten eurooppalaisten pelaajien kaikkien aikojen tilastossa.

NHL:stä löytyy hurja määrä erilaisia tilastonostoja. Ne ovat sekä kiinnostavaa taustatietoa että puhtaasti viihdettä. Laineen menosta kertoo kuitenkin melko paljon se, että hän nousi alle 22-vuotiaiden tilastossa tasapisteisiin jo nyt supertähti Aleksandr Ovetshkinin kanssa.

21-vuotiaalla Laineella on vielä aikaa nousta listalla reilusti ylöspäin. Ainoastaan kärkisija on listalla todella kaukana – nuori Jaromir Jagr ehti iskeä omien nuoruusvuosiensa aikana hurjat tehot NHL:ssä. Muut nimet kuudentena oleva Laine voi hyvin vielä ohittaa.

 

Katso Sportsnetin tilastonosto tästä:

StatsCentre

@StatsCentre
Tallying an assist in his @NHLJets comeback 4-3 OT win vs the Golden Knights on Saturday night, Patrik Laine moved past a fellow countryman & tied for 6th on this list of young NHL superstars from overseas