Canadiensin suomalaistähti antoi muille pari peliä etumatkaa NHL:ssä – johtaa silti maalipörssiä, ennätyskin menossa romukoppaan

© Kuva: Getty Images

Profiililtaan kolmos-nelosketjun hyökkääjä Joel Armia on yllättänyt monet johtamalla Montreal Canadiensin sisäistä maalipörssiä. Tässä on hurja seikka se, että porilainen on pelannut muita vähemmän.

Yhdellä runkosarjakaudella parhaimmillaan 13 häkkiä iskenyt Armia on latonut nyt jo viisi maalia (5+1=6, +4) tämän kauden kahdeksassa pelissä. Lähimmät uhkaajat ovat pelanneet pari ottelua enemmän Armian pienen loukkaantumisen takia. Kymmenen ottelun Phillip Danault ja Brendan Gallagher ovat viimeistelleet neljä maalia mieheen.

Perjantaiyönä Suomen mestari maalasi taas kertaalleen, kun Habs joutui tunnustamaan San Jose Sharksin paremmakseen luvuin 4-2. Suomalaisen tahdista voitaneen päätellä se, että maaliennätys menee tällä sesongilla rikki niin että heilahtaa.

Nyt kakkosketjussa hyökänneen suomalaisen ketjukaveri Jonathan Drouin jakoi paikallisen Montreal Gazetten jutussa kehuja kahden ottelun huilin jälkeen peleille palanneelle maalitykille.

– Armia teki tyylikkään maalin.

– Ajattelin, että ketjumme peli tuntui paremmalta pelin edetessä. Hyökkäsimme enemmän maalille päin. Mietimme aamulla, että jos meillä on saumat tehdä hieno kuvio, niin teemme. Mutta jos ei ole, niin pelaamme alkukaudelle tyypillistä kiekkoa.

Myös päävalmentaja Claude Julien kehui trion Drouin – Max Domi – Armia tekemisiä. Luotsi sanoi uskovansa, että kyseinen ketju on vahva, jonka voi heittää askiin mitä huippuketjua vastaan hyvänsä.

Armiahan on tavallaan koko ketjun ruumiillistuma. Hän pystyy tehoihin ja taitavaan kiekolliseen pelaamiseen, mutta kyllä suomalaiselta luonnistuu myös vastustajan pelin tappaminen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.