Patrik Laine katkaisi Jetsin tappioputken, suomalaissensaatio ja muut nollasivat Connor McDavidin johtaman Oilersin

© Kuva: Getty Images

Häviökierteeseen ajautunut Winnipeg Jets katkaisi yllättävän kolmen kotitappion putken Suomen aikaa maanantaiyönä. Se kampesi tulikuuman Edmonton Oilersin nurin jalkapalloluvuin 1-0. Koska joukkueet eivät osuneet 65 minuutin aikana maalin millään, haettiin ratkaisua voittolaukaukisasta.

Siinä Jetsille maalasivat Kyle Connor ja kisan päättänyt Patrik Laine.

Kaksi pinnaa nosti Jetsin läntisessä konferenssissa seitsemänneksi. Laineen pelin jälkeisessä televisiohaastattelussa antamat kommentit todistivat sen, että voitto todellakin maistui.

– Tämä oli mahtava voitto, sillä meidän kopissa oli jo vähän nähtävissä turhautumista. Voitto tekee itseluottamukselle hyvää.

Suomalaistähti kellotti ottelussa peliaikaa peräti vajaat 22 minuuttia. Hän laukoi maalia kohden kahdesti.

– Kolme kertaa häviäminen kotona peräkkäin on aika outoa, Laine heitti.

Winnipegin kokoonpanossa suomalaisista viiletti myös sensaatiomaisella tavalla taalajäille murtautunut Ville Heinola. Hän kellotti Jets-pakeista peliaikaa vähiten, vajaat varttitunnin. Heinolan tilastoihin ei kirjattu yhtäkään laukausta maalia kohti.

Iltapuhde oli hänenkin osaltaan upea yhtä lailla kuin Laineella. Alkukaudesta kovia pinnoja latoneet Connor McDavid (5+12=17) ja Leon Draisaitl (6+10=16) jäivät tyhjin käsin Jets-pakiston edessä.

Lukosta tulleen nuorten maailmanmestarin arki on lähipäivinä erityisen jännittävää. NHL:ssä seitsemän ottelua pelannut Heinola voi pelata vielä kahdessa ottelussa, ennen kuin Jetsin on tehtävä päätöksiä: Pitääkö se pakista kiinni, vai lähettääkö joukkue suurlupauksen AHL:ään tai vaikkapa Liigaan.

Kymmenes pelattu ottelu tarkoittaisi puolestaan sitä, että Heinolan tulokassopimus astuu voimaan. Joukkue jatkaa kauttansa keskiviikkoyönä Los Angeles Kingsiä vastaan.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!