”Hän on ollut satumainen!” – Mikko Koskisella häikäisevä alku NHL-kaudelle, iskenyt epäilijöille jauhot suuhun

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin Mikko Koskinen on noussut jopa yllättäen Edmonton Oilersin ykköstähtien joukkoon pirteän NHL-syksyn aikana.

Suomalaisvahti jatkoi vakuuttavaa tekemistään lauantaiyöllä, kun Oilers kaatoi Detroit Red Wingsin maalein 2-1. Koskinen antautui kerran, mutta venyi pelissä yhteensä 25 torjuntaan.

Ei ole ihme, että Koskinen nousi kamppailun sankareiden joukkoon. Samalla Edmontonissa on satanut hurjasti kehuja – se on paljon, kun miettii vielä kevään ja kesän kritiikkiä, jota välillä suorastaan satoi Koskisen niskaan.

Nyt otteet ovat olleet maagisia: Koskinen on torjunut syksyn mittaan neljä peliä torjuntaprosentilla 93,4. Omiin on mennyt näissä peleissä noin 2,21 maalia per ottelu – lukema on todella pieni Oilers-vahdille.

– Hän on ollut satumainen, Sportsnet ihastelee.

Alku NHL-kaudelle on ollut vahva. Samalla se on ollut suunnitelmallisen työn tulosta – Koskinen muutti kesällä paljon tekemistään.

Uusi kuntovalmentaja ja remonttiin laitettu harjoittelu maksaa nyt tulosta.
Tai näin ainakin voisi päätellä.

– Sitä on vaikea sanoa. Se on teidän (toimittajien) työ pohtia sitä, Koskinen vastasi medialle Edmontonissa.

Varmaa on joka tapauksessa, että NHL-jäille on palannut itseluottamusta täynnä oleva suomalainen. Se on elinehto, jos Oilers haluaa kamppailla tällä kaudella pudotuspelipaikoista.

– Isoin juttu on se, että tein kaikkeni kesällä ja annoin itsestäni kaiken. Sen varaan voi rakentaa itseluottamusta, Koskinen kiteytti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.