Näkökulma: Toronto ja Auston Matthews järjestivät oppitunnin siitä, kuinka kohut hoidetaan – ei ainakaan näin

© Kuva: Getty Images

Auston Matthewsin puhtoinen imago on kokenut viime päivinä kovan kolauksen. Tähtisentteri kiusasi naisvartijaa humalaisen illan päätteeksi Arizonassa ja kirsikkana kakun päälle vielä näytti tälle 11 miljoonan dollarin ahteriaan.

Millekään ristiin naulitsemiselle ei ole tarvetta. Matthewsin käytös oli humalaista sekoilua, mutta mitään sen vakavampaa hän ei tehnyt. Ei mitään, jota ei voisi kuitata lapselliseksi.

Isoimman möhläyksen Matthews teki itse törttöilyn jälkeen. Hän ei kertonut käynnissä olevasta poliisitutkinnasta tai tempauksestaan mitään Toronto Maple Leafsille. Seuran GM Kyle Dubas sai tietää asiasta Twitterin kautta.

Toronto laittoi Matthewsin pyytämään käytöstään anteeksi. Mitään katumusta ei ollut kuitenkaan havaittavissa. Matthews oli ainoastaan harmissaan siitä, että oli häirinnyt seuran valmistautumista kauteen ja aiheuttanut vaikeuksia. Samaan tapaan näpistyksestä kiinni jäänyt voisi olla harmissaan siitä, että äiti joutui vaivautumaan poliisiasemalle asiaa selvittämään.

Miten Dubas ja seura sitten reagoivat kohuun? Dubas ei sättinyt Matthewsia humalaisesta hölmöilystään. Ainoa murhe oli, ettei hyökkääjä ollut kertonut mokastaan. Siitäkään Dubas ei uskaltanut antaa kunnolla palautetta, vaan kritiikkiä saivat kaikki osapuolet, aivan kuin niitä olisi muitakin kuin Matthews itse. Tähtihyökkääjää ei uskalleta silitellä hiemankaan vastakarvaan saati sitten antaa sanallista muilutusta.

Jos joku NHL-tähti haluaa vielä heilua hölmönä humalassa, annan omat neuvoni, miten asia kannattaa hoitaa.

  1. Pyydä asiaa anteeksi siltä taholta, jota olet loukannut. Älä vain harmittele seuraamuksia siitä, että jäit kiinni.
  2. Kerro asiasta työnantajallesi.
  3. Jos haluat joskus kapteeniksi, kannattaa humalaiset pilat jättää junnupelaajille.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.