Ei näin! NHL-tähtihyökkääjä kimppuun hyökättiin rasistisesti – ”Tätä minulle huudettiin myös, kun olin jäähyaitiossa”

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharksin tähtihyökkääjä Evander Kane kokee olevansa ollut rasismin kohde NHL:ssä.

Tuorein tapaus tapahtui sosiaalisessa mediassa, kun kiekkofani oli tullut kommentoimaan Kanen julkaisuun: ”pidättäydy koripallossa.”

28-vuotias kanadalaishyökkääjä halusi nostaa tämän heiton esimerkkinä NHL:ssä tai jääkiekossa ylipäätään vellovaan rasismiin.

– Tästä olen puhunut – tätä tapahtuu jatkuvasti, mutta kukaan ei puhu näistä asioista julkisesti tai se vain sivuutetaan. Tätä minulle huudettiin myös jäähyaitiossa Denverissä pudotuspelien neljännessä ottelussa. Siinä oli rasistinen motiivi. Tämä on ongelma yhteiskunnassa sekä urheilussa. Amerikkalaisessa jalkapallossa, koripallossa ja baseballissa se huomioidaan, mutta jääkiekossa se on helpompaa sivuuttaa, kieltää tai unohtaa, koska ollaan nyt rehellisiä – jääkiekko on valkoisten urheilulaji. NHL:ssä on kuitenkin mustia pelaajia ja muitakin vähemmistöjä. Nyt on oikea hetki huomata se ja antaa tällä kaikki huomio, jota se ansaitsee. Entisaikojen ajattelutapa täytyy unohtaa, Kane kirjoitti Instagram-julkaisussaan.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.