Pittsburgh Penguinsin GM:llä Jim Rutherfordilla on ennen NHL-kauden alkamista edessä isoja päätöksiä joukkueen puolustuksen suhteen.

Penguinsilla on tällä hetkellä seitsemän yksisuuntaisen sopimuksen omaavaa puolustajaa sekä tämän lisäksi puolustaja Marcus Petterssonille tarvitaan vielä jatkopaperi.

The Athletic -lehden toimittaja Rob Rossin mukaan Penguinsin puolustuksen ylimiehitys voi tietää vaihtokauppaa ennen kauden alkamista.

Rossi pitää selkeimpinä lähtijöinä joko Jack Johnssonia tai Erik Gudbranssonia, jotka tienaavat yhteensä 7,25 miljoonan dollarin palkkaa.

– Kaikki jotka ajattelevat, että Johnsonin neljän vuoden mittaista sopimusta olisi mahdotonta kaupata, niin se ei ole näin. Sitä on vain hieman haastavaa. Jos Penguins päätyy kauppaamaan Johnsonin pois, se tietäisi Juuso Riikolalle pelipaikkaa Gudbransonin viereltä, Rossi sanoo.

– On kuitenkin todennäköisempää, että Gudbranson kaupataan pois. Hän on nuorempi. Hän pelaa myös sopimuksensa viimeistä vuotta. Hänen uransa on lähtenyt uuteen nousuun Sergei Goncharin valmennuksessa, toimittaja lisäsi.