Jesse Puljujärvi manaa – näin heikko englannin kielen taito on vaikuttanut NHL-uraan: ”Asiat tietty helpottuisivat”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersissa kolme kautta hyökännyt Jesse Puljujärvi on ollut otsikoissa viime aikoina paljon. Hänen sanojansa on muunneltu Pohjois-Amerikassa, lisäksi suomalainen etsii itselleen ensi kauden joukkuetta ja yksi huhuttu joukkue on ollut Liigassa pelaava oululaisjoukkue Kärpät.

Kuten kansa tietää, ei nuorten maailmanmestarin ura ole lähtenyt NHL:ssä liitoon ainakaan vielä. Kolmen kauden aikana runkosarjan 139 kamppailua ovat tuoneet pisteet 17+20=37.

Puljujärven kohdalla on puhuttu paljon hänen kielitaidostaan. Hyökkääjä kertoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle näkemyksensä siitä, kuinka paljon sen vajavaisuus vaikutti jääkiekkoarkeen.

– Kieli on ollut yhtenä haasteena. Kyllä sillä on pärjätty, mutta asiat tietty helpottuisivat merkittävästi, jos englannin kieltä osaisi enemmän. Taalaliigassa asiat ja onnistumiset ovat monesti pienestä kiinni.

Puljujärven asioiden lisäksi sekavaa on ollut koko Oilersin touhu. Puljujärven edustettua sitä Edmonton vaihtoi luotsia jopa kahdesti. Menestystä ei ole tullut.

– Paljon oli valmentajien kanssa puhetta siitä, että maalille pitäisi pystyä ajamaan enemmän, jotta tulosta voisi tulla, suomalainen kertoi.

Se, missä Puljujärvi ajaa ensi kaudella maalille, on vielä hämärän peitossa.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)