Toronto Maple Leafs on ollut ilman vakinaista kapteenia siitä lähtien, kun virkaa pitkään hoitanut puolustaja Dion Phaneuf kaupattiin Ottawa Senatorsiin helmikuussa 2016.

Eräs potentiaalinen pelaaja Maple Lefsin seuraavaksi kippariksi saattaisi olla keskushyökkääjä Auston Matthews. 22-vuotias yhdysvaltalainen ottaisi tehtävän mielihyvin vastaan, mikäli käsky niin kävisi.

– Kapteenina toimiminen on yleensäkin suuri kunnia, mutta tietenkin erityisesti juuri Torontossa. Sitä pohtii nimiä, jotka ovat hoitaneet tehtävää aiemmin, mitä he ovat tuoneet joukkueeseen, heidän kilpailullisuutensa, mitä he tekivät koko yhteisölle, Matthews maalaili The Athleticille.

Jenkkitähti muistutti joukkueesta löytyvän useita vaihtoehtoja kantamaan C-kirjainta paidassaan. Eräs tälläinen on pitkään New York Islandersissa tehtävää hoitanut, vuosi sitten Torontoon saapunut John Tavares.

Matthews ei kuitenkaan pitäisi outona tilannetta, jossa ohittaisi urallaan jo 750 NHL-ottelua pelanneen Tavaresin mahdollisessa kapteenivalinnassa.

– En usko, että se olisi kiusallista. Kaikilla meillä on kuitenkin mielessämme sama tavoite ja kaikki haluavat tuoda oman panoksensa joukkueen hyväksi, Matthews painottaa.