NY Islandersin tuore tsekkivahvistus kiitti liigajoukkuetta koskettavasti – suomeksi! ”Auttanut paremmaksi ihmiseksi ja pelaajaksi”

© Kuva: Getty Images

NHL-joukkue NY Islandersiin tiistaina siirtynyt tsekkivahti Jakub Skarek oli pidetty hahmo taitojensa, mutta yhtä lailla myös luonteensa puolesta Lahdessa. Hän edusti kaupungin paikallista liigajoukkue Pelicansia.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuoden vaihteessa mukana ollut maalivahti torjui pussinokissa viime kaudella 22 runkosarjan pelissä prosentein 90,6. Päästetyjen maalien keskiarvo oli 2,45. Tilastot eivät ehkä ihan kertoneet koko totuutta Skarekin taitotasosta.

Luonteesta sen sijaan kertoo maalivahdin hyvästelyviesti hänen Instagramin story-osiossaan. Se on nähtävillä 24 tuntia, ja Skarek julkaisi tuon tiistaina vähän iltapäivä yhden jälkeen.

Hämmentävää on se, että teksti on kirjoitettu suomeksi ja vieläpä oikein hyvin. Viesti kuului sanasta sanaan muokkaamattomana näin:

– Hei, haluan kiittää kaikkia Pelicans faneja mahtavasta tuesta viimekaudella, joukkuetovereitani, valmentajia ja huoltojoukkoja kärsivällisyydestä, auttamisesta ja tärkeistä vinkeistä ja avuista mitä olette aina antaneet mikä on auttanut minua paremmaksi ihmiseksi ja pelaajaksi.

– New York Islandersin organisaatio on tehnyt päätöksen että olen valmis ottamaan valtavan askeleen elämässäni ja urallani: taistelemaan pelipaikasta pohjois-amerikassa ja olen valmis hyväksymään tämän haasteen.

– Ilman teidän apuanne se ei olisi mahdollista. Uskokaa minua kun sanon että minulle ei ole helppoa jättää tätä kaunista kaupunkia sekä maata. Toivon että minulla tulevaisuudessa mahdollisuus tulla tänne takaisin. Kiitos kaikille. Hyvä Pelicans!