NHL-asiantuntija linjaa: tästä syystä Mitch Marnerin pitäisi tienata yhtä paljon kuin Auston Matthewsin

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs on ollut viime vuoden aikana keskellä kahta katastrofaalista sopimussotkua. Ensin seuralla oli vaikeuksia kiinnittää William Nylander. Nyt Mitch Marnerin neuvottelut ovat venymässä samaan pisteeseen.

Huhujen mukaan Marner vaatii vähintään samaa rahaa kuin Auston Matthews, joka saa palkkaa 11,630 miljoonaa dollaria kaudesta. Yleisen mielipiteen mukaan Matthews on joukkueelleen arvokkaampi, joten Marnerin pitäisi tyytyä hieman vähempään.

TSN:n asiantuntija David Poulin antoi kuitenkin oman näkemyksensä siitä, miksi Marnerille pitäisi maksaa vähintään saman verran.

– Monet, jotka ovat pahastuneet minulle Marnerin vertaamisessa Matthewsiin, ovat nostaneet esiin yhden asian: pisteet per peli. Minusta se on vain parempi! Hän pelaa enemmän pelejä, Poulin kommentoi.

Hän viittaa siihen, että Marner on urallaan tehnyt enemmän pisteitä, mutta Matthews on tehnyt enemmän pisteitä ottelua kohden. Matthews on nakuttanut 0,97 pistettä per ottelu, Marner puolestaan 0,93.

– Ymmärrän tilaston tärkeyden, mutta kumman ottaisin mieluummin: kaverin, joka pelaa 82 ottelua ja tekee 94 pistettä, vai kaverin, joka pelaa 60 ottelua ja olisi sillä tahdilla tehnyt 100 pistettä? Haluan ne 94 tehopistettä!

Matthews pelasi viime kaudella 68 ottelua ja teki niissä 73 tehopistettä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!