15. NHL-kauteensa valmistautuva Pittsburgh Penguinsin megatähti Sidney Crosby saa kokeneena pelaajana inspiraatiota muiden urheilulajien ikääntyvistä supertähdistä.

Elokuussa 32 vuotta täyttävä tuleva Hall of Fame -pelaaja nostaa The Athleticin haastattelussa esille ennen kaikkea tennislegenda Roger Federerin sekä NFL-tähti Tom Bradyn, jotka ovat yhä nelikymppisinä lajiensa maailman huipulla.

Brady täyttää elokuussa 42 vuotta, Federer 38.

– Se että he yhä menestyvät, on vakuuttavaa. On mahtavaa todistaa tällaisia asioita, Crosby hehkuttaa.

– En vertaa itseäni näihin kavereihin, sillä he painivat ihan omassa sarjassaan. Mutta mielestäni urheilijana voit oppia muilta urheilijoilta, ja heidän seuraamisensa on todella inspiroivaa.

Crosby iski vielä viime kaudella 100 tehopistettä runkosarjassa, joten hyytymisen merkkejä ei ainakaan toistaiseksi ole miehen kohdalla näkyvissä. Kanadalaishyökkääjä muistuttaakin joidenkin asioiden säilyvän ikääntymisestä huolimatta samoina.

– Olen varma, että peli vaikkapa Bradyn silmin on paljon erilaisempaa kuin 10 vuotta sitten sen suhteen, miten hän näkee ja lukee tilanteet tai miten hän valmistautuu peleihin. Mutta hän jatkaa itsensä kehittämistä. Pienet yksityiskohdat eivät muutu tippaakaaan vähempiarvoisiksi, Crosby analysoi.

– Peli ympärillä muuttuu ja kehittyy, mutta nämä yksityiskohdat, työmoraali, valmistautuminen ja muut, eivät muutu, Crosby muistuttaa.

LUE MYÖS: Sidney Crosby avasi tylsänä pidettyä julkisuuskuvaansa: ”Olen aina halunnut…”