Vaikka NHL-kausi on jo pelien osalta ohi, on sarjasta tullut kovia suomalaisuutisia. Kuumin peruna koskee Olli Määttää. Sarjan lähivuosien dynastia Pittsburgh Penguins kauppasi Stanley Cup -voittajan äskettäin toiseen menestyjään eli Chicago Blackhawksiin, josta samalla ovenavauksella toiseen suuntaan tulivat Dominik Kahun ja viidennen kierroksen varausvuoro.

Suomalaisen kohdalla kaupassa oli yksi erityinen seikka. Määttä nimittäin kertoi MTV Urheilulle heränneensä siihen. Hän ei siis kuullut asiasta ensiksi seuralta itseltään.

– Kuulin kaverilta ensimmäisen kerran, sitten katsoin kännykästä ja se oli tullut yöllä ollessani nukkumassa, joten en ollut saanut seuran soittoa, pakki kummasteli lähteen mukaan.

Aamulla hän puhui asian ex-joukkueensa kanssa läpi. Syy erikoiseen asiasta kuulemiseen oli toki luonnollinen.

– Kaikkensa yrittivät, että tieto tulisi minulle ennen kuin menisi median kautta. Nyt kävi näin, mutta sille ei aikaeron takia voinut mitään.

Suomalainen palasi vielä menneeseen.

– Se tuli aika äkkiä. Eilen nukkumaan mennessä ei osannut odottaa, minkälainen aamu on tulossa. Tämä päivä on mennyt vähän pureskeltaessa.

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja pelasi Pensissä uransa toistaiseksi kaikki 362 runkosarjan ottelua ja 69 pudotuspelimatsia. Ensiksi mainitun saldo on 25+82=107 ja jälkimmäisen 2+19=21.