NHL-lupaus Mikko Kokkoselta yllättävän oloinen paljastus rapakon takana käydystä testileiristä: ”Joku vitsi piti välillä kertoa…”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen lupaavimpiin vuonna 2001 syntyneisiin puolustajiin ja pelaajiin ylipäätään kuuluva Mikko Kokkonen oli tannoin yksi reilusta sadasta NHL-testileirille kutsutusta pelaajasta. Visiitti rapakon taakse oli Jukurien pakin näkökulmasta mieluisa.

– Oli tosi hieno kokemus. Siellä tuli testailtua eri osa-alueita, että minkälaisesta äijästä on kyse, alle 18-vuotiaiden maailmanmestari muisteli Jukurien Facebookissa.

Vaikka kilpailu on kovaa juhannuksena käytävän NHL:n varaustilaisuuden kärkipaikoista, ei testileirillä ollut kitkaa havaittavissa.

– Aika hyvin tuli kaikkien kanssa juttuun. Tunnelma oli tosi ystävällinen. Ei ollut sellaista, että ”nuo ovat parempia kuin muut”.

Kokkoselle itselleen varausnumero ei ole pääprioriteetti.

– Kyllähän sitä on tullut mietittyä ja toivon mahdollisimman korkeaa varausta. Ei se kuitenkaan ole tärkein juttu tässä jääkiekkouralla, se on hieno saavutus ja tavoite. Unelma on pelata NHL:ssä, se on vain yksi välietappi siihen.

Vaikutuksen tekemisen yrittäminen kiinnostuksensa esittäneisiin joukkueisiin oli erikoinen tapaus.

– Kävelimme huoneeseen, missä oli 5-8 äijää, jotka alkoivat kyselemään kaikkea elämästä ja jääkiekosta. Hyvä fiilis jäi, ei sinne pitänyt lähteä esittämään ketään. Kunhan oli vain oma itsensä, niin se riitti.

Tosin.

– Siellä aiemmin olleilta kavereilta sai vähän ohjeita, että minkälaista siellä tulisi olemaan.

Kaikki puhe ei liittynyt suoranaisesti jääkiekkoon.

– Joku vitsi piti välillä kertoa. Oli haastavaa, kun ei oikein osannut englanniksi kertoa. Muuten kielitaito oli ihan hyvä. Sitä kehuttiin siellä.

Lähitulevaisuudessa Kokkonen suuntaa siis taas meren toiselle puolen varaustilaisuteen. Vuonna 2001 syntyneellä pakilla on edessä poikkeuksellinen keskikesän juhla.

– Kaikki viime juhannukset ovat menneet mökillä perheen kanssa. Nyt lähdetään käymään Vancouverissa, suomalainen veisteli.

Kesällä vapaa-aika taitaa olla vähissä, eikä isompia suunnitelmia pysty tekemään?

– Ei mitään hirveitä. On Vancouverin reissua ja kovaa treeniä Mikkelissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.