NHL:ssä kolmen kauden aikana vain 139 ottelua tehoin 17+20=37 pelanneen Jesse Puljujärven tulevaisuus ei vaikuta ruusuiselta, jos on uskominen Edmonton Journal -lehteä.

Se antoi eräässä artikkelissaan varsin ikävän kuuloisen ryöpytyksen Oilers-pelaajan niskaan. NHL:ään juhannuksena 2016 neljäntenä varattu suomalaishyökkääjä ei ole pystynyt lyömään itseään läpi taalajäillä kolmen ensimmäisen kauden aikana.

Lehti näki nuorten kultaleijonan olevan umpikujassa. Kyseinen paikallisaviisi innostui pojittelemaan suomalaista.

Se arveli, että joukkue näkee alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin olevan ”poika, jonka fyysiset ominaisuudet ovat kylläkin kunnossa, mutta asioiden ymmärtäminen on samalla vajavaista”.

Tämä lause tarkoittaa siis sitä, ettei pelaajan peliälyn takia ole syytä alkaa juhlimaan. Lehden mukaan suomalaisen kyky lukea ympärillä olevia joukkuekavereita ei ole kovinkaan kypsää.

– Se on pääasiassa seikka, joka joko on tai ei ole pelaajan DNA:ssa, lehti ryöpytti.

Jos pelikäsitystä ei DNA:ssa ole, on suomalainen umpikujassa. Voisi ihan maalaisjärjellä kuvitella, että jos joku asia ei vaikka arkielämästä puhuttaessa yksinkertaisesti vain tule selkäytimestä, niin vaikeaa sitä sinne on takoa ainakaan lyhyessä ajassa.

Edmontonilaislehti on samaa mieltä. Ilmassa on yksi toinenkin raju uhka.

– Viisaat pelaajat haluavat lisäksi pelata toisten viisaiden pelaajien kanssa.

Aviisin mukaan Puljujärven viime kauden peluuttamistapa ei ollutkaan pelkästään valmentajien päätös.

Suomalainen pelasi ylhäällä 46 ottelua tehoin 4+5=9 (-14).

Ei hyvältä vaikuta.

Lähteet: Edmonton Journal, Iltalehti