Edmonton Oilersin päävalmentajaksi tiistaina palkattu Dave Tippett tunnetaan NHL:ssä puolustusvoittoisesta valmennustyylistään. Nyt miehellä on kuitenkin käytössään edellistä seuraansa Arizona Coyotesia laadukkaammat hyökkäyksen ykköstykit.

– Tästä tulee hauska matka. Mielestäni joukkueessa on paljon potentiaalia. Kaikki puhuvat vain Connor McDavidistä ja Leon Draisaitlista, mutta täällä on tonneittain potentiaalia myös heidän jälkeensä, Tippett intoilee NHL:n verkkosivuilla.

Tippett tunnettiin Arizona Coyotesin peräsimessä puolustusvoittoisena valmentajana. Mies kuitenkin selventää tulleensa alunperin NHL:ään hyökkäävän pelin valmentajana.

– Ensimmäinen (päävalmentaja)pestini NHL:ssä oli Dallasissa. Silloinen GM Doug Armstrong palkkasi minut, koska ajatteli minun tuovan hyökkäykseen luovuutta. Sitten menin Arizonaan, jossa meillä ei ollut käytössä kärkipään maalitykkejä. Tämän vuoksi jouduimme rakentamaan pelimme hyvän puolustamisen sekä maalivahtipelin varaan. Näen itseni valmentajana, joka yrittää löytää parhaat keinot voittoon käytössä olevilla pelaajilla, Tippett häivyttää käsitystä itsestään passiivisen pelin suosijana.

Ykköstykistö on kieltämättä täynnä potentiaalia, sillä sekä McDavid että Draisaitl ylittivät tällä kaudella heittämällä 100 runkosarjapisteen rajapyykin.

LUE MYÖS: Jättimäisen 41 ottelun pelikiellon saanut venäläistähti ongelmissa – Los Angeles Kingsiltä tyly ilmoitus!

LUE MYÖS: Toronto Maple Leafsin ja megatähden sukset pahasti ristissä – Lähde: Pelaaja aikoo lähteä ”ikkunaostoksille”