Karu paljastus: Tampa Bay Lightning piti MM-kisojen supertähteä pelkkänä ”AHL-miehenä” ja kauppasi hänet pois – nyt kaduttaa varmasti!

© Kuva: Getty Images

Venäjän maajoukkueen ja KHL-seura Pietarin SKA:n tähtihyökkääjä Nikita Gusev siirtyy ensi kaudeksi NHL:ään, solmittuaan ennen MM-kisoja yksivuotisen sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa.

Gusev on alkujaan Tampa Bay Lightningin kesän 2012 seitsemännen kierroksen (202.) varaus. Floridalaisseura ei kuitenkaan löytänyt käyttöä KHL:ssä jäätäviä tehoja mättäneelle venäläiselle, joten he päätyivät kesällä 2017 kauppaamaan Gusevin NHL-oikeudet Golden Knightsille.

Gusevista on kehittynyt viime vuosina Euroopan parhaita pelaajia, ellei jopa aivan paras. 26-vuotias hyökkääjä suorastaan dominoi KHL:ää, kun runkosarjan 62 pelissä syntyi hurjat tehopisteet 17+65=82. Tämän kevään MM-turnauksessa Gusev on paukuttanut kuudessa ottelussa komeat tehot 3+8=11.

Gusev paljasti maanantaina, että Lightningilla ei ollut koskaan kovinkaan suuria odotuksia hänen suhteen.

– Olemme puhuneet Nikita Kutsherovin kanssa paljon. En oikein tiedä miten tämän voisi kertoa. Lightningilla on hyvä joukkue. Jossain kohtaa minut kaupattiin pois sieltä, ja he sanoivat minulle, että olen vain AHL-pelaaja – he eivät halunneet nähdä minua siellä. He sanoivat, että ansaitsen vain AHL-sopimuksen. Ehkä siksi minut kaupattiin, Gusev kertoi venäläiselle Sport-Express -lehdelle.

Gusev ei edes päässyt Lightningin silloisen GM:n Steve Yzermania puheille.

– En koskaan tavannut Yzermania. Eikä sillä ole väliä, kuka tuon asian sanoi minulle. Tapasin muita Lightningin edustajia. He sanoivat minulle myös sen, että heillä on jo niin paljon nuoria pelaajia kaksisuuntaiselle sopimuksella, joten olet vain AHL-pelaaja, Gusev sanoi.

– Otin asian kuitenkin rauhassa. Jos joukkue ei halua minua, niin se on heidän näkemyksensä. Oli heti selvää, että en olisi mennyt AHL:ään. Olen todella iloinen, että minut kaupattiin, venäläistaituri jatkoi.

NHL:ssä pyöri pari kautta sitten iso kohu siitä, kun KHL:stä Golden Knightsiin isolla rahalla siirtynyt Vadim Shipatshev ei suostunut menemään AHL:ään.

Gusevilla ei kuitenkaan ole suunnitelmissa toistaa maanmiehensä temppua.

– Kyllä, voin mennä AHL:ään. Menen minne vain. Minulle annettiin yksisuuntainen NHL-sopimus. Haluan ja aion pelata NHL:ssä. Jos Golden Knights ei näe minun mahtuvan NHL-joukkueeseen, ja he tarjoavat minulle vaihtoehtona AHL:ää, niin sitten menen sinne. Venäjällä menin VHL:ään, eikä se ollut kamalaa. Selvisin siitä, Gusev vakuuttaa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!