William Nylander paikkaa surkeaa NHL-kauttaan MM-kisoissa – uhkaa jo lähes 60 vuotta vanhaa ennätystä!

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs-hyökkääjä William Nylander on vaikean NHL-kautensa jälkeen äitynyt Slovakiassa käytävissä MM-kisoissa melkoisiin liekkeihin.

Sopimuskiistansa vuoksi vasta joulukuussa kautensa aloittanut ruotsalainen tuskaili pitkään pelinsä kanssa ja summasi 54 runkosarjaottelussa vain 27 (7+20) tehopistettä. Seitsemässä pudotuspelissä saldo oli 1+2=3.

MM-kisoissa jälki on ollut hurjaa: viiteen peliin taituri on paukuttanut peräti 13 (4+9) tehopistettä ja johtaa koko kisojen pistepörssiä.

Nylander ei ole koonnut pinnojaan pelkästään turnauksen heittopusseja vastaan, vaan oli esimerkiksi lauantain 4-3-voitossa Sveitsiä vastaan Ruotsin avainpelaaja tehtyään komeat 3 (1+2) pinnaa.

Pistemäärällään 23-vuotias Nylander lähestyy Aftonbladetin mukaan myös erästä ikivanhaa ennätystä.

Yksissä MM-kisoissa eniten pisteitä takonut ruotsalaispelaaja on Nisse Nilsson, joka summasi vuoden 1962 MM-kisoissa peräti 17 (11+6) tehopinnaa.

Ruotsilla on vielä jäljellä alkusarjan ottelut Latviaa ja Venäjää vastaan, jonka jälkeen Nylanderilla on mahdollisuus parantaa pistesaldoaan vielä ainakin kisojen puolivälierässä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.