Pittsburgh Penguins kaksivuotiseen sopimukseen Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueen hyökkääjän kanssa!

© Kuva: Ilari Isotalo
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Pittsburgh Penguins on hankkinut riveihinsä jälleen lisää suomalaisväriä.

Seura solmi kaksivuotisen sopimuksen kesän 2016 varaustilaisuuden 2. kierroksella (61.) varatun hyökkääjä Kasper Björqvistin kanssa. 21-vuotias Björqvist on pelannut kolme edelliskautta NCAA-yliopistosarjan Providencen yliopistojoukkueessa.

Tällä kaudella mies iski 42 ottelussa tehot 17+13=30. Björkqvist pelasi yliopistosarjassa kaikkiaan 112 ottelua, joissa miehelle merkittiin tilastoihin tehopinnat 36+26=62.

Yliopistojoukkueensa kapteeninakin toiminut Björkqvist kipparoi myös Suomen joukkuetta nuorten MM-kisoissa 2017 sekä alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta vuoden 2015 MM-turnauksessa. Björkqvist oli mukana myös Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueessa vuonna 2016.

Ennen NHL-varaustaan ja Pohjois-Amerikan yliopistovuosia Björkqvist pelasi upean kauden A-juniorien SM-liigassa Espoon Bluesin paidassa merkkauttaen 45 otteluun tehot 28+38=66 pistettä. Mies valittiin tuolloin A-SM:n parhaaksi pelaajaksi sekä parhaaksi hyökkääjäksi.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?