Upea hyppy NHL:ään! Liiga-komeetta lähettää kiitokset Suomeen: ”Minulla oli vaikeita aikoja – opin paljon”

© Kuva: Getty Images

KOSICE. Ranskan hyökkäyksessä viilettävällä Alexandre Texierillä on allaan upea kausi.

19-vuotias kiekkotaituri aloitti kautensa vielä Suomessa ja Liigassa. Texier iski KalPassa 55 otteluun tehot 14+27=41. Upeat otteet huomattiin myös rapakon takana.

Kun KalPan taival tyssäsi Liigassa runkosarjaan, jätti Texier Suomen ja siirtyi Columbus Blue Jacketsin organisaatioon. Harva osasi odottaa nuorukaisen ottavan silti nähdyn kaltaista roolia – Texier loisti heti pudotuspeleissä olleen NHL-ryhmän parhaimmistoa.

NHLSuomi-sivusto tapasi nuorukaisen, joka lähettää vuolaat kehut Suomeen. Menneet kaksi kautta auttoivat paljon matkalla Pohjois-Amerikkaan.

– Se oli uskomaton jakso. Jokainen kaveri pukukopissa ja valmentaja on auttanut minua niin paljon. Nämä ovat olleet kaksi mahtavaa vuotta. Emme päässeet tänä vuonna pudotuspeleihin, mutta toivon, että he tekevät ensi kaudella jotain suurta, sillä organisaatio on mahtava, Texier kiteyttää NHLSuomi-sivustolle.

Kaksi kautta olivat nuorukaiselle ensimmäiset kotimaan ulkopuolella. Elämä Kuopiossa on kasvattanut myös muuten paljon.

– Opin Suomessa paljon sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Minulla oli vaikeitakin aikoja, mutta sain paljon apua tulevaisuuttani varten.

Samalla tyylillä NHL:ään

Miten helposti hyppy Liigasta NHL:ään sujui? Jos Texieriä uskoo, on sarjojen välinen kuilu jopa yllättävän pieni.

Texier kokee, että hänen oli helppo pompata juuri Suomesta rapakon taakse.

– Se tuntui hyvältä. Ero ei ollut suuri, pystyin jatkamaan samalla tavalla NHL:ssä. Oli hieno päästä pelaamaan heti isossa roolissa.

Pitikö pelityylissä tehdä muutoksia Columbuksessa?

– Minun ei tarvinnut muuttaa mitään. Olen sama persoona. Yritän pelata vain omalla tyylilläni, Texier summaa.

Nyt hyökkääjä viilettää Ranskan mukana MM-jäillä. Joukkue koki avauspelissä kiterän tappion – Tanska marssi voittoon trillerissä lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5-4.

Texier kääntää katseet jo tulevaan.

– Haluan vain voittaa. Emme onnistuneet tänään, mutta huomenna pelaamme hyvän pelin USA:ta vastaan. Siitä tulee upea peli.

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo