Supertähdet kaupan? Hurja skenaario: Pittsburgh Penguins myymässä kalliit huippunimensä – ”Aika sekoittaa pakkaa”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Pittsburgh Penguinsissa saattaa olla edessä iso remontti, povaa kokenut kiekkotoimittaja Jouni Nieminen.

Pohjois-Amerikassa pitkään työskennellyt kirjoittaja käy NHL-blogissaan läpi säännöllisesti sarjan kuumia ilmiöitä. Pudotuspelien dramaattisten vaiheiden jälkeen esille nousi myös Penguinsin tilanne – tähtiä vilisevä joukkue tippui yllättäen New York Islandersia vastaan kesälomille suoraan neljässä pelissä.

Nieminen ennustaa, että tämän kevään katastrofi saattaa näkyä isosti organisaatiossa. Tai se ainakin kiihdyttää jo ennalta spekuloituja muutoksia.

– Onko odotettava suurempia muutoksia Pittsburghin kokoonpanoon tämän jälkeen? Veikataan tässä, että GM Jim Rutherford tulee tekemään vähän enemmän kuin on viime vuosina totuttu. On aika sekoittaa pakkaa, Nieminen täräyttää.

Toimittaja nostaa esille kaksi kiinnostavaa kauppatavaraa. Penguins voisi olla valmis luopumaan supertähdistä hyvää hintaa vastaan.

– Olisiko nyt aika vaihtaa Jevgeni Malkin muihin valtteihin? Ilmassa on joitakin huhuja. Phil Kesseliä pidetään pelaajana, joka saattaa olla kaupan, Nieminen listaa.

Duosta Malkin tienaa 9,5 miljoonaa dollaria kevääseen 2022 asti. Kesselin sopimus kattaa yhtä kauas – hän vie palkkakaton alta kahdeksan miljoonaa per kausi.

Floridassa palaset yhä kasassa

Toinen kevään suuri pettymys Tampa Bay Lightning ei sen sijaan todennäköisesti lähde samalla vimmalla kohti kesää.

NHL:n runkosarjan ykkösjoukkue kärsi pudotuspeleissä kitkerän pettymyksen, kun Columbus Blue Jackets iski ryhmän kesälomille suoraan neljässä pelissä.

Nieminen povaa, että Floridan ylpeys pitää silti kiinni tutusta formaatistaan. Ryhmässä ei tarvitse hirveästi muuttaa ensi kaudeksi.

– En usko suuria muutoksia tulevan Tampaan. Pieniä säätöjä. Tärkeintä on antaa kunnon sopimus Brayden Pointille, joka saattoi olla joukkueen ainoa omaa peliään pelannut pelaaja, kun muut katosivat, Nieminen muotoilee.

Miltä pudotuspelit näyttävät muuten? Lue koko Niemisen teksti tästä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS