Houkutteleeko Steve Yzerman todellisen seuralegendan takaisin Red Wings -paitaan? ”Ovat keskustelleet asiasta”

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wingsin pitkäaikaisen kapteenin ja yhden seurahistorian legendaarisimman pelaajan, Steve Yzermanin paluu autokaupunkiin GM:n roolissa varmistui perjantaina.

Spekulaatiot Yzermanin ensimmäisistä hankinnoista käynnistyivät luonnollisesti saman tien. Sportsnetin NHL-toimittaja Elliotte Friedman nosti pöydälle mielenkiintoisen vaihtoehdon kertoessaan, että yhtenä vaihtoehtona Red Wings -paitaan on myös viimeiset kolme kautta Pietarin SKA:ta edustanut seuralegenda Pavel Datsjuk.

Miehen oikeudet NHL:ssä omistaa nykyisin Arizona Coyotes, joskin kesällä 41 vuotta täyttävästä venäläisvirtuoosista on tulossa heinäkuun alussa täysin vapaa agentti. Iskeekö miehen pitkäaikainen joukkuetoveri Yzerman saman tien kyntensä konkarisentteriin, mikäli Datsjukilla on vielä haluja testauttaa tasonsa NHL-jäillä? Friedmanin mukaan asiasta on ainakin käyty keskusteluja seuran sisällä.

953 NHL:n runkosarjaottelua toistaiseksi tehoin 314+604=918 pelannut Datsjuk iski Pietarin SKA:lle päättyneellä KHL-kaudella 54 peliin tehot 12+30=42, joten täysin eilisen teeren pojasta ei vielä tässäkään vaiheessa pitkää uraa ole kysymys. Miten umpitaitavan venäläisen liikenopeus sen sijaan riittäisi nyky-NHL:n vaatimuksiin, onkin toinen kysymys.

Toistaiseksi huhuille ei kuitenkaan kannata antaa liikaa painoarvoa, onhan Datsjukin paluusta NHL-kaukaloihin huhuttu tasaisin väliajoin koko miehen kolmivuotisen KHL-uran ajan.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!