Sensaatiomaisen kauden pelannut NY Islanders -tähti saamassa kesällä jättimäisen palkankorotuksen – ”3,5-kertaistaa palkkansa”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

NHL:n pudotuspelien avauskierroksella Pittsburgh Penguinsin suoraan voitoin 4-0 edestään lakaisseen New York Islandersin maalivahti Robin Lehner pelaa parhaillaan elämänsä kautta.

Buffalo Sabresin hylkäämä 27-vuotias ruotsalainen solmi täksi kaudeksi NHL:n mittapuulla edullisen, vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin sopimuksen saarelaisten kanssa. Kausi viime kesänä Washington Capitalsin mestariksi luotsanneen Barry Trotzin organisoiman joukkueen tolppien välissä onkin osoittautunut ruotsalaistorjujalle lottopotiksi.

Runkosarjassa torjuntavastuun saksalaisen Thomas Greissin kanssa vähiten maaleja kaikista joukkueista päästäneen Islandersin maalilla jakanut Lehner on napannut pudotuspeleissä ykkösmaalivahdin viitan itselleen – ja millä seurauksilla!

Mies pysäytti Penguins-sarjassa kiekot täysin käsittämättömällä 95,6 prosentin varmuudella, joskin runkosarjan torjuntaprosentti 93,0 antoi jo viitteitä tulevasta.

Lehnerillä onkin edessään todellinen tilipäivä kauden jälkeen. The Athletic -lehti arvioi ruotsalaisen vuosipalkan nousevan ensi kaudella nykyisestä 1,5 miljoonasta ”vähintään viiteen miljoonaan dollariin”.

Aisapari Greissin tienatessa vielä ensi kaudesta 3,33 miljoonaa dollaria jääkin nähtäväksi, päästääkö Islanders Lehnerin suosiolla vapaille markkinoille vai yrittääkö se kiinnittää ruotsalaisen rahakkaalla jatkolla ja kaupata toisaalle sen sijaan 33-vuotiasta Greissia.

Jatkuu Lehnerin ura missä tahansa, edessä on tulevana kesänä jättimäinen palkankorotus.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?