Nashville Predatorsin tuki ja turva, maalivahti Pekka Rinne oli torstaiyönä edustamansa joukkueen maalilla pahasti pulassa NHL:n pudotuspeleissä. Suomalainen päästi jo ensimmäisessä erässä taakseen neljä Dallas Starsin laukausta, jonka seurauksena hänet otettiin vaihtoon.

Yllättävänkin hyvin kampoihin laittava Dallas onnistui tasoittamaan pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjan lopulta 2-2:een musertavalla 5-1-voitolla.

Rinteen panoksen olisi joukkueen kannalta toivonut jatkuvan edelleen edellisen ottelun kaltaisena, eikä ailahtelevana. Kolmannessa osassa suomalainen oli ykköstähti ottaen jopa 40 torjuntaa.

Nyt moista ei nähty.

Suomalainen otettiin televisioyhtiö Sportsnetin tilastoihin erikoistuneen Twitter-tilin mukaan vaihtoon jo peräti kymmenennen kerran hänen uransa aikana pudotuspeleissä.

Sportsnet Stats

@SNstats
Predators Pekka Rinne is pulled from a playoff game for the 10th time in his career.

Tuo määrä on raju siihen nähden, miten kovana kassarina – ja toki täysin ansaitusti – suomalaista pidetään.

Tietysti viime yönä vaihtoon ottaminen saattoi olla osaksi myös “varotoimenpide”, kun tappio oli jo niin sanotusti varmistunut avauserässä 0-4-tilanteessa. On ymmärrettävä, että suomalainen pelaa kaudesta toiseen aivan valtavia minuutteja vielä 36-vuotiaanakin.

Mutta koska Rinne on pelannut urallaan 87 pudotuspeliottelua, on suomalainen otettu vaihtoon noin joka kahdeksannessa – yhdeksännessä ottelussa. Se on kaikesta huolimatta pudotuspeleissä liikaa ykkösvahdilta.

LUE OTTELUSTA MYÖS:

Dallas Starsin suomalaistulokas tälläsi kaksi maalia – Pekka Rinne tulitettiin hetkessä vaihtoon!

Dallasin suomalaispelaaja historiallisessa vireessä – nousi harvinaisella iltapuhteella viiden suuren tähden rinnalle