Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina kampittaa mestaria alas valaistuimeltaan: ”Ilman muuta heillä saumat on”

© Kuva: Getty Images

Washington Capitals ja Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämä Carolina Hurricanes iskevät yhteen lauantai-iltana NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa osaottelussa.

Capitals vei ensimmäisen kohtaamisen Washingtonissa maalein 4-2. Entinen NHL-ammattilainen Ossi Väänänen uskoo, että Carolinalla on avaustappiosta huolimatta mahdollisuudet kampittaa hallitseva mestari alas valtaistuimeltaan.

– On siinä ilman muuta pala. Washington oli tosi tehokas ja siinä oli katastrofaalinen kahdeksanminuuttinen, kun ne menivät 3-0-johtoon. Sen jälkeen Carolina kasasi rivinsä ja Washington ei saanut toviin edes laukauksia aikaiseksi Carolinan maalia kohti. Lopussa Carolinalla oli saumat tulla tasoihinkin, Väänänen painottaa NHLSuomi-sivustolle.

Carolinalla on selkeästi nuorempi pelaajanippu kasassa kuin vastustaja Washingtonilla. Capitalsilla on myös se etu puolellaan, että kokemusta kevään ratkaisupeleistä on selkeästi enemmän kuin vastustajalla.

– Hurricanes on nuori, innokas ja kokematon ryhmä. Sen voi panna sen piikkiin. Tuli virheitä, tyhmiä jäähyjä ja Washingtonin isot pojat teki niistä tulosta. Ensimmäinen peli meni osaksi totuttelussa, mutta siitä on varmasti otettu opit. Carolina on vielä kokematon playoff-joukkue, mutta ilman muuta heillä saumat on, nyt kun jännitykset sai karisteltua pois. Pientä totuttelua se vaatii, kunhan se ei kestä liian kauaa, Väänänen toteaa.

Washington ja Carolina iskevät yhteen lauantai-iltana klo 22.00. Studiossa ottelun ennakointi aloitetaan 21.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Joni Ahokas