Tässäkö historian parhaat pudotuspelien ratkaisijat? Yksi nykypelaajista mukana huikealla listalla

© Kuva: Getty Images

Tähän aikaan vuodesta NHL:n runkosarjan pistepörssit kannattaa suosiolla heittää roskakoriin, sillä pudotuspelien alkaessa kaikki katseet kääntyvät henkilökohtaisten tehojen sijaan joukkueen menestykseen.

Pudotuspeleissä esiin nousevat perinteisesti myös ne todelliset isojen pelien ratkaisupelaajat. Patrik Laineen sanoin, ”pojat pelaa syksyllä ja miehet keväällä”.

NHL-toimittaja Greg Wyshynski julkaisi Twitter-tilillään mielenkiintoisen tilaston vähintään 19 peliä NHL:n pudotuspeleissä pelanneiden pelaajien ottelukohtaisista pistekeskiarvoista.

Listan kaksi ensimmäistä nimeä eivät varmasti liene kenellekään minkään valtakunnan yllätyksiä Wayne Gretzkyn ja Mario Lemieuxin dominoidessa listan kärkeä. Kolmospaikalta löytyy sen sijaan nuoremmille NHL-seuraajille vieraampi nimi, Boston Bruinsissa 1980-luvun alkupuolella hurjia pudotuspelitehoja iskenyt nykyisin 58-vuotias Barry Pederson.

Nykypelaajista heti nelospaikalle kiilaa Boston Bruinsin vasta 22-vuotias tshekkitähti David Pastrnak, joka on iskenyt 19 pelaamassaan pudotuspeliottelussa upeat tehot 8+16=24. Varsinkin miehen viime kevät oli todellista ilotulitusta laitahyökkääjän iskettyä 12 peliin käsittämättömät tehot 6+14=20.

Kärkinelikon pistekeskiarvot näet alta:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.