Columbus Blue Jacketsin vuoden 2017 NHL-varaustilaisuudessa 2. kierroksella (45.) varaama ranskalainen superlupaus Alexandre Texier ehti ihastuttaa suomalaistakin kiekkokansaa tällä kaudella KalPan paidassa.

19-vuotias hyökkääjä mätti pelaamissaan 55 Liiga-ottelussa kuopiolaisille 41 (14+27) tehopistettä, minkä jälkeen miehen kausi on jatkunut Blue Jacketsin AHL-seura Cleveland Monstersin riveissä.

Texierin alku farmiliigassa onkin ollut lupaava. Joukkueensa johtohahmoksi noussut ranskalainen iski torstain vastaisena yönä kaksi maalia Clevelandin napattua tärkeän 5-0-voiton Laval Rocketista. Ranskalainen on nyt iskenyt seitsemässä pelaamassaan AHL-ottelussa vakuuttavat tehot 5+2. Voitto nosti samalla Clevelandin pudotuspeliviivan yläpuolelle, kun runkosarjasta on pelaamatta seitsemän ottelua.

Nykymenolla ranskalaistähden NHL-debyyttiä tuskin tarvitsee odottaa pitkään. Peliesityksen säilyessä samanlaisina näyttöpaikka ”ylhäällä” avautuneekin jo ensi kauden aikana. Texierin tulokassopimus Blue Jacketsin kanssa ulottuu kauden 2020-21 loppuun asti.