Patrik Laine nousi Gretzkyn ja kumppaneiden rinnalle – sinetöi samalla historiallisen suomalaiskauden!

© Kuva: Getty Images

Viimeksi helmikuun lopulla maalinteossa onnistunut Winnipeg Jetsin Patrik Laine osui 12 pelin tauon jälkeen maalipuiden väliin rikkoen viimein 30 maalin rajapyykin NHL:ssä.

Voittoon asti maali ei Jetsiä auttanut, sillä Dallas Stars nappasi sarjapisteet mukaansa maalein 2-5. Sen sijaan suomalaisesta tuli samalla vasta NHL:n historian neljäs pelaaja, joka on rikkonut 30 maalin rajan kolmesti ennen 21-vuotispäiväänsä. Aiemmin temppuun ylsivät Edmonton Oilersissa Wayne Gretzky (1979–82), Winnipeg Jetsissä Dale Hawerchuk (1981–84) sekä Los Angeles Kingsissä ja Oilersissa Jimmy Carson (1986–89).

Historiallisen suomalaiskauden osalta Laineen maali tiesi sitä, että suomalaispelaajat ylsivät ensimmäistä kertaa NHL:n historiassa neljän miehen voimin 30 maalin rajapyykkiin yhden kauden aikana. Laine liittyi maalillaan Aleksander Barkovin, Mikko Rantasen ja Sebastian Ahon joukkoon tällä kaudella vähintään 30 maalia iskeneiden suomalaisten listalla.

Viimeksi temppuun on yltänyt kolme suomalaista kaudella 2005–06, jolloin Teemu Selänne (40 maalia), Olli Jokinen (38) ja Jere Lehtinen (33) ylsivät kukin rajapyykkiin. Sitä ennen temppu onnistui edellisen kerran kaudella 1988–89, jolloin tekijöinä olivat Jari Kurri (44 maalia), Esa Tikkanen (31) ja Petri Skriko (30). Vuotta aiemmin samaan pystyivät Kurri (43), Mikko Mäkelä (36) ja Skriko (30).

110 maalia NHL-urallaan pyssyttänyt Laine on eurooppalaispelaajista eniten maaleja ennen 21-vuotispäiväänsä iskenyt pelaaja NHL:n historiassa. Pohjois-Amerikkalaisista ovat parempaan pystyneet alle 21-vuotiaana vain Gretzky (167), Carson (141), Hawerchuk (122) sekä Tampa Bay Lightningin Steven Stamkos (114).

Katso Laineen viime yön maali alta:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.