Jetsin suomalaispelaajan hissiliike sen kuin jatkuu – nyt tuli kutsu takaisin NHL:ään

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets tiedotti mm. Twitter-tilillään, että se on nostanut suomalaispakki Sami Nikun jälleen ylös AHL:stä.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestarin osalta kuluva kausi on ollut melkoista vuoristorataa vastuun suhteen.

Pisteiden tekoon pystyvä, mutta yhtälailla peruspakin roolin hoitava Niku on pelannut Jetsin paidassa 11 ottelua tehoin 0+2=2, AHL:n puolella Manitoba Moosessa hän on luutinut 20 kamppailussa – 3+9=12.

Liigajoukkue JYPistä kauden 2016-17 päätteeksi rapakon taakse siirtyneen puolustajan osalta kuluva talvi on ollut luultavasti selvä pettymys edelliseen verrattuna. Viime kaudella farmissa syntyi 76 runkosarjan pelissä huimat tehot 16+38=54. Tuolloin hän debytoi myös NHL:ssä – yksi ottelu tehoin 1+0=1.

Jetsin osalta sesonki jatkuu Suomen aikaa ensi yönä. Joukkue keikkuu läntisessä konferenssissa oikein hyvissä asemissa kakkosena, joskin se on haalinut pisteitä (75) saman verran kuin kaksi muutakin kärkilaumaa, eli Calgary Flames ja San Jose Sharks.