Vahvasti suomalaisosaamiseen varsinkin puolustuspäässä luottava Dallas Stars on kärsinyt tällä kaudella ongelmista maalinteko-osastollaan, mikä on pakottamassa seurajohdon pelaajakaupoille vielä ennen NHL:n siirtotakarajan umpeutumista.

Joukkueen GM Jim Nill myöntääkin NHL.comille antamassaan haastattelussa joukkueen etsivän tällä hetkellä tulitukea maalintekoon tuovaa hyökkääjää loppukaudeksi.

– Maalinteko on tällä hetkellä vaikeaa. Kun katsot pelejä, jokainen joukkue näyttää olevan pudotuspeli-moodissa juuri nyt, mies toteaa.

– Jokainen peli tuntuu päättyvän 2-1 tai 3-2. Jos voimme lisätä kokoonpanoomme maalintekovoimaa… sinulla ei ole koskaan tarpeeksi sitä, seurapomo niputtaa.

2,54 kertaa maalinteossa ottelua kohti onnistunut Stars on NHL:n kolmanneksi vähiten maaleja tällä kaudella tehnyt joukkue. Vain neljä sen pelaajista on ylittänyt kymmenen maalin rajan, mikä on huolestuttava signaali kevättä ajatellen.

– Olemme valmiita pelaajakaupoille, mikäli se tekee joukkueestamme paremman (loppukaudella). Jos pysymme mukana pudotuspelitaistelussa, olemme avoinna kaupoille. Seuraavat vajaat kaksi viikkoa näyttävät, mihin suuntaan homma etenee, Nill vahvistaa.

Stars on tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa neljän pisteen turvin.