Näkökulma: Toronto Maple Leafs nöyrtyi täydellisesti Auston Matthewsin sopimusneuvotteluissa – tulevaisuus näyttää synkältä

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs pamautti eilen isoja uutisia, kun joukkue solmi viiden vuoden jatkosopimuksen Auston Matthewsin kanssa. Yhdessä hujauksessa jenkkihyökkääjästä tuli NHL:n toiseksi parhaiten palkattu pelaaja.

Lyhyt aikaväli voi ensialkuun kuulostaa voitolta Torontolle. Jos jostain syystä Matthewsin ura alkaa sakkaamaan, on kyseessä vain maltillinen sitoutuminen. Kuinka todennäköistä floppaaminen yhdelle 2010-luvun parhaista nuorista lahjakkuuksista sitten on? Eipä kovin.

Viiden vuoden päästä Matthews on rajoittamaton vapaa-agentti. Jos Toronton seuraava sopimustarjous ei innosta, hän voi kävellä vapaasti mihin tahansa muuhun seuraan. Ottajia varmasti löytyy. Tämä tulee varmasti näkymään palkkapyynnössä.

Kun Matthewsin sopimus loppuu, on NHL:n palkkakatto jälleen korkeammalla. Niin hän voi pyytää jälleen kovaa palkkaa muihin huippupelaajiin verrattuna.

Massiivinen sopimus nostattaa muidenkin nälkää

Mitch Marner on kuulunut koko NHL-uransa ajan Toronton kantaviin voimiin. Ei ole mitään syytä, miksei laitahyökkääjä tienaisi yhtä paljon kuin Matthews. Ainoastaan se, ettei Torontolla ole kolmanteen 11 miljoonan dollarin sopimukseen varaa. Ja Marner ei pienempään palkkaan tyydy, se on hänen leiristään jo todettu.

Muut NHL-seurat ovat jo miettineet heittävänsä rajoitetulle vapaalle agentille oman tarjouksensa. Toronton pitäisi pystyä vastaamaan diiliin, tai toinen joukkue kompensoisi Marnerin nappaamista varausvuoroilla.

Moiseen tuskin on tarvetta. Torontolla ei ole varaa käyttää yli 35 miljoonaa dollaria neljään hyökkääjäänsä. Joku nelikosta Auston Matthews, John Tavares, William Nylander ja Mitch Marner joutuu kaupatuksi. Kumpikaan kahdesta ensimmäisestä ei ole vaihtamassa osoitetta, joten pitkää tikkua jäävät vetämään Marner ja alisuorittanut Nylander.

Lue myös: Auston Matthewsin jatkosopimus närkästytti toisen tähden agentin: ”Tämä on järjetöntä

Teksti: Toni Tuomala


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!