Viime kesänä Stanley Cupia juhlinut Washington Capitals venyi Suomen aikaa sunnuntai-iltana pelatussa Chicago Blackhawks -ottelussa harvinaiseen temppuun tehokkaiden alakerran luutijoidensa johdolla. Joukkue iski takavuosien dynastiaa vastaan viisi maalia, joista peräti kaikki olivat puolustajien käsialaa.

Ykkösparin John Carlson (jutun kuvassa nro 74) tehtaili kaksi maalia ja hänen rinnallaan luutinut Dimitri Orlov yhden. Kertaalleen maalasivat myös kakkosparin Matt Niskanen ja kolmosessa pelannut Brooks Orpik. Täten siis jokaisesta parista vähintään toinen pelaaja onnistui toimittamaan pikkumustan verkon perukoille.

NHL GIFs

@NHLGIFs
Niskanen makes it 6-5 with every @Capitals goal coming from the defense.

Caps-pakkien tempun harvinaisuutta kuvaa esimerkiksi se, että NHL:ssä vähiten maaleja tehtailleen Los Angeles Kingsin yksikään puolustaja ei ole pystynyt tekemään viittä maalia koko kaudella. Nyt Washingtonin pakit vastaavasti tekivät yhdessä pelissä yhteensä enemmän.

Hallitseva mestari on vajonnut viime aikoina syvälle. Joukkue on voittanut edellisen kerran reilut puolitoista viikkoa sitten 11. tammikuuta. Sen jälkeen takkiin on tullut jo viidesti putkeen.