Winnipeg Jetsin suomalaiset ottivat yöllä roolia joukkueen kaadettua Nashville Predators selvin 5-1-numeroin. Patrik Laine ja Sami Niku saalistivat yhteensä kolme pinnaa. Preds-vahti Pekka Rinteellä puolestaaan oli tukalampi ilta.

Suomalaiskaksikon tehoista kaikki olivat syöttöjä. Kun Laine saalisti vain yhden syöttöpisteen, on hän tällä erää taas maalinteon kanssa suurissa ongelmissa. Nuorten maailmanmestari on osunut nyt yhdeksässä viimeisimmässä ottelussa vain kerran.

Puolustaja Niku puolestaan pisti tuulemaan kunnolla. Hän saalisti kaksi syöttöpinnaa ja tehotilastoon täysin mielipuolisen lukeman +4.

Laineen tapaan tammikuussa 2016 nuorten maailmanmestaruutta juhlinut pelaaja summasi kamppailussa uransa ensimmäiset syöttöpinnat, eikä hän ollut koskaan ennen tehnyt yli pistettä yhdessä ottelussa. Lisäksi tuo +4 on myös heittämällä paras ottelukohtainen teholukema.

JYPistä pohjoisamerikkalaisiin kaukaloihin singahtanut puolustaja oli tehnyt ennen tätä iltaa NHL:n yhdeksässä pelissä tehot 1+0=1.

Nashvillen veskari Rinteellä puolestaan oli siis sysimusta ilta. Hän venyi pikkumustan eteen vain 29 kertaa 34 mahdollisesta torjuntaprosentin jäädessä lukemiin 85,3.

Ottelun maalikoosteen ja tarkemmat tilastot löydät esimerkiksi täältä.

LUE YÖN SUOMALAISJUTTUJA LISÄÄ:

Komea panos! Dallasin suomalaistähti sivusi ennätystään – myös toinenkin rekordi menossa romukoppaan

Sieltä! Tuukka Rask nousi komealla voitolla kaikkien aikojen ykköseksi