Carolina Hurricanesin 18-vuotiaan hyökkääjän Andrei Svetshnikovin vuosi 2019 on lähtenyt kivikkoisesti liikkeelle.

Lähes piste per peli -tahdilla syyskauden aloittanut venäläislupaus ei ole onnistunut kirjaamaan edellisessä 12 ottelussaan kuin vain yhden tehopisteen. Viime kesän varaustilaisuuden kakkosvalinnan edellisestä osumasta on aikaa jo lähes kolme viikkoa ja edellisestä syöttöpisteestä yli kuukausi.

Svetshnikov on summannut tällä kaudella 40 ottelussaan tehot 11+8=19, joilla irtoaa tulokkaiden maalipörssin jaettu toinen tila sekä tulokkaiden pistepörssin yhdeksäs tila.

Svetshnikoville on kehittynyt kauden edetessä myös paha tapa, jota Hurricanes-johto ei varmasti katso hyvällä. Venäläislupaus on nimittäin ollut todella holtiton mailansa kanssa ja ottanut tällä kaudella peräti 21 kahden minuutin rangaistusta. Hän on 42 jäähyminuutillaan tulokkaiden jäähypörssin toisena.

– Se on aivan hullua. Minua hävettää tuo. Minun täytyy pitää maila alhaalla, Hurricanes-tulokas valitteli New Observer -lehdelle.

Joukkueen kokeneeseen osastoon kuuluva hyökkääjä Jordan Martinook on ollut heti alusta asti nuoren hyökkääjän tukena.

– Olen tulokas ja kun hän näkee minut allapäin, niin hän on: ”Hei, Svetch, nyt mennään, tee työsi.” Hän on todella energinen kaveri, Svetshnikov sanoi.

Viidettä NHL-kauttaan pelaava kanadalainen tietää, mistä vivuista vedellä Svetshnikovin kohdalla.

– Kun hän hymyilee, niin silloin hän pelaa vapaasti ja niin kuin hän osaa. Hyökkäävän pelaajan, jolla on vaikeuksia saada pisteitä, täytyy pitää hauskaa. Haluan pitää hänet siinä tilassa, jotta hän voisi päästä vireeseen taas, Martinook kertoi.