Pittsburgh Penguins palkitsi loistokautta pelaavan maalivahtinsa pitkällä jatkosopimuksella!

© Kuva: Getty Images

Loisto-otteita Pittsburgh Penguinsin maalilla tällä kaudella esittänyt Casey DeSmith sai seuraltaan mieluisan palkinnon Penguinsin kiinnitettyä 27-vuotiaan maalivahdin riveihinsä kolmivuotisella jatkosopimuksella.

Heikosti alkukaudella pelannutta ja sittemmin myös loukkaantumisen takia sivussa ollutta ykkösmaalivahti Matt Murrayta vakuuttavasti tuuranneen DeSmithin uusi sopimus on kokonaisarvoltaan 3,75 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa pitkään Penguinsin farmiseurassa pelanneelle maalivahdille jatkossa mukavia 1,25 miljoonan taalan kausitienestejä.

DeSmithin torjuntaprosentti tällä kaudella on komea 92,4, päästettyjen maalien keskiarvo puolestaan 2,47. Maalivahti debytoi NHL:ssä viime kaudella esiintyen 14 ottelussa niin ikään vakuuttavin ottein.

Sopimus tarkoittanee samalla sitä, että viime kaudella kakkosmaalivahdin roolissa toiminut Tristan Jarry ei kuulu pingviinien tulevaisuuden suunnitelmiin.

Penguins varmisti samalla itselleen edullisen ja laadukkaan maalivahtitandemin ainakin ensi kaudeksi, sillä ykkösmies Murray kuittaa hänkin tulevasta kaudesta ”vain” 3,75 miljoonaa dollaria.