NHL-kausi on puolivälissä – näin parhaiden pelaajien palkinnot jaettaisiin tänään

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi on puolessa välissä. Pudotuspelipaikat ovat vielä jakamatta, eikä varmoja menestyjiä voida vielä tässä vaiheessa ennustaa.

Yksilötasolla onnistujia on helpompi osoittaa. NHL Suomi -sivusto päätti käydä läpi, miten parhaiden pelaajien palkinnot jaettaisiin ensimmäisen puolikkaan pohjalta.

Art Ross Trophy: Nikita Kutsherov

Parhaan pistemiehen palkinto olisi tässä vaiheessa menossa Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsheroville. Venäläishyökkääjä on tehnyt käsittämättömät 69 tehopistettä. Etumatkaa kakkosena olevaan Mikko Rantaseen on tässä vaiheessa neljän pisteen verran.

Calder Memorial Trophy: Elias Pettersson

Kauden parhaasta tulokkaasta tuskin on epäselvyyttä. Vancouver Canucksin Elias Pettersson on iskenyt 42 tehopistettä 38 otteluun. Kovimmat kilpailijat ovat Miro Heiskanen ja Rasmus Dahlin. Vaikka puolustajakaksikko pelaakin uskomatonta kautta, ei heistä ole mitään vastusta Petterssonille, joka on noussut koko joukkueensa ykköshyökkääjäksi.

Frank J. Selke Trophy: Dylan Larkin

Parhaan puolustavan hyökkääjän valitseminen on ongelmallista. Erinomaisia vaihtoehtoja löytyy ympäri liigaa, mutta valintamme kohdistui lopulta Detroit Red Wingsin Dylan Larkiniin. Sentteri on liigan parhaimmistoa corsi-tilastoissa, mikä korostuu joukkueessa, jossa loistaminen ei ole helppoa.

Hart Memorial Trophy: Connor McDavid

Hart Memorial -palkinto jaetaan pelaajalle, joka on arvokkain omalle joukkueelleen. Yksikään pelaaja ei kanna joukkuettaan kuten Edmonton Oilersin Connor McDavid. Joukkue ei ole tehnyt montaa maalia, jossa nuori tähtisentteri ei olisi ollut mukana. Ilman McDavidia joukkue ei olisi pärjännyt puoliksikaan niin hyvin kuin nyt.

Jack Adams Trophy: Gerard Gallant

Parhaan valmentajan palkinto menee samaan osoitteeseen kuin viime kaudellakin. Vegas Golden Knightsin valmentaja Gerard Gallant on helppo valinta. Hän on jälleen piiskannut keskinkertaisesta joukkueesta maksimit irti, ja Vegas on divisioonansa toisena.

James Norris Memoriam Trophy: Brent Burns

Parhaan puolustajan palkinto menee San Jose Sharksin Brent Burnsille. Hän on tykittänyt 47 tehopistettä kauden 44 otteluun. Sen lisäksi hän on etevämpi omaan päähän kuin isoin kilpailija Morgan Rielly.

Lady Byng Memorial Trophy: Aleksander Barkov

Herrasmies-palkinnolle on yksi selkeä osoite: Aleksander Barkov. Floridan erinomainen puolustava sentteri on ottanut kauden aikana ainoastaan yhden jäähyn, vaikka nollaa vastustajia parhaansa mukaan vaihdosta toiseen.

Maurice ”Rocket” Richard Trophy: Aleksandr Ovetshkin

Kauden puolivälissä Aleksandr Ovetshkin johtaa maalipörssiä komeasti. Hän on viimeistellyt hurjat 30 maalia. Kakkosena oleva Jeff Skinner on kahden osuman päässä.

Vezina Trophy: Robin Lehner

New York Islandersin maalivahti Robin Lehner pelaa hurjaa kautta. Mielenterveysongelmista kärsinyt torjuja on saanut itsensä kuntoon ja jälki on ollut mykistävää. Hän on pysäyttänyt kiekot 92,7 prosentin varmuudella ja maaleja selän taakse on mennyt vain 2,18 ottelua kohden. Hän on ollut suuri rooli Islandersin uudessa nousussa.

 William M. Jennings Trophy: Robin Lehner

William M. Jennings -palkinto jaetaan maalivahdille, jonka joukkue on päästänyt vähiten maaleja. Näin ollen palkinto menisi Lehnerille, jonka joukkue on päästänyt 104 maalia. Kakkosena oleva Nashville Predators on päästänyt 108 osumaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.