Edmonton Oilersin kanadalaishyökkääjän Milan Lucicin maali-palkkasuhde on koko syyskauden pelanneista NHL-hyökkääjistä heikoimmasta päästä.

Vähintään 38 ottelua tänä syksynä pelanneita ja vain yhden tai vähemmän maaleja tehneitä NHL-hyökkääjiä löytyy Lucicin lisäksi vain neljä kappaletta.

Kyseiset pelimiehet ovat Toronto Maple Leafsin Pär Lindholm, Columbus Blue Jacketsin Alex Wennberg, Boston Bruinsin Riley Nash ja Ottawa Senatorsin Tom Pyatt.

Lucicilla on kuitenkin pari merkittävää eroa edellä mainittuihin nimiin.

30-vuotias kanadalainen pelaa suurimmaksi osaksi kärkiketjuissa, mutta tienaa koko sopimuksensa mittaan miltei yhtä paljon yksinään kuin kyseiset neljä muuta pelaajaa yhteensä.

Vertailu viisikon sopimusten välillä korostaa Edmonton-laiturin ankeaa hinta-laatua entistä selkeämmin.

Lindholmin, Wennbergin, Nashin ja Pyattin sopimusten arvo on tämän vuoden jälkeen yhteensä 25,1 miljoonaa dollaria.

Lucicin sopimuksen arvo on taas 24 miljoonaa dollaria, vain hitusen harvamaalisten kollegoidensa sopimusten yhteen laskettua arvoa vähemmän.

Lucicilla on kaiken lisäksi vielä neljä vuotta jäljellä sopimustaan jäljellä kuuden mijoonan dollarin vuosipalkalla.

Lindholmista tulee rajoittamaton vapaa agentti kuluvan kauden jälkeen. 4,9 miljoonaa dollaria vuodessa tienaavalla maanmiehellä Wennbergillä on vielä neljä vuotta sopimustaan jäljellä.

Nashilla on vain kaksi vuotta jäljellä 2,75 miljoonan vuosipalkan sopimustaan. Pyatt siirtyy Lindholmin tavoin vapaaksi agentiksi kauden jälkeen.

Lähteet: CapFriendly, NHL.com